Novosti Sport Događanja

HEP će u Gorici obnoviti 1,3 km toplovodne trase

16.05.2017. / Ivana Ćurić

S današnjim danom Hep Toplinarstvo započinje s podešavanjem automatske regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevna sezona 2016./2017. za približno 125.000 krajnjih kupaca u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Za podešavanje automatske regulacije u svim toplinskim podstanicama potrebno je približno tri dana, a nakon toga započinje s radovima na toplinskim sustavima. U razdoblju izvan ogrjevne sezone provest će se revitalizacija približno postojeće vrelovodne i toplovodne trase te izgradnja novih trasa. Za velikogoričko područje obnovit će se tek 1,3 km postojeće trase i izgraditi novih 300 metara koliko je potrebno za spajanje kotlovnice u Zagrebačkoj ulici 12 na centralni toplinski sustav (CTS) Velike Gorice.

Zamjena postojeće toplovodne mreže izvršit će se u duljini 510 m u Ulici kralja Stjepana Tomaševića i duljine 500 m u Cvjetnom naselju.

-Uslijed radova mogući su kratki prekidi opskrbe toplom vodom, a o točnim terminima prekida HEP-Toplinarstvo će pravovremeno obavijestiti krajnje kupce. Savjetujemo našim krajnjim kupcima da u razdoblju izvan ogrjevne sezone provjere ispravnost unutarnjih instalacija grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima, te da na istima do početka rujna provedu sve potrebne radove, kako bi spremni dočekali novu sezonu grijanja- izjavio je Zdravko Zajec, direktor HEP Toplinarstva.

Prije izvođenja radova na unutarnjim instalacijama grijanja potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade, što obavljaju isključivo radnici HEP-TOPLINARSTVA na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade. HEP-Toplinarstvo savjetuje da se suvlasnici zgrade dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje instalacija pogonskom vodom. Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja bit će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada.

Ogrjevna sezona 2017./2018. započet će najranije 15. rujna 2017. u skladu s vremenskom uvjetima.

Podijeli