Novosti Sport Događanja

KUD Mičevec turopoljske narodne običaje prikazao na festivalu folklora u Pragu

18.03.2024. / Redakcija

Na 25. Internacionalnom festivalu folklora u češkom glavnom gradu Pragu turopoljske narodne običaje i plesove prikazali su folkloraši KUD-a Mičevec. Nastupalo je šest grupa iz Latvije, Rumunjske, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

-Na festivalu nije bilo ocjenjivanja, to je festival na kojem kulturno umjetnička društva prezentiraju svoju kulturu i običaje. Nastupili smo s tri sekcije, tamburaškom, vokalnom i plesnom. Izvodili smo turopoljske pjesme i plesove. Kritike su od strane publike bile odlične. Naše koreografije su i dalje izvorne, onako kako su i naši preci izvodili, za razliku od primjerice Latvije čiji KUD-ovi na drugačiji način prikazuju običaje, kazao nam je Vladimir Štarkelj, predsjednik KUD-a Mičevec.

Na povratku su folkloraši posjetili Dresden, grad umjetnosti i kulture.

 

(Foto: KUD Mičevec)

Galerija slika

KUD Mičevec turopoljske narodne običaje prikazao na festivalu folklora u Pragu KUD Mičevec turopoljske narodne običaje prikazao na festivalu folklora u Pragu KUD Mičevec turopoljske narodne običaje prikazao na festivalu folklora u Pragu KUD Mičevec turopoljske narodne običaje prikazao na festivalu folklora u Pragu

Podijeli