Novosti Sport Događanja

Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza

15.04.2024. / Redakcija

Od 1. srpnja vozit ćemo se Velikom Goricom i lokalnim linijama u novim autobusima u vlasništvu autoprijevozničke tvrtke Arriva, a novi autobusi koji će postati karakteristični za gorički gradski prijevoz predstavljeni su danas netom nakon što su gradonačelnik Krešimir Ačkar i direktor spomenute tvrtke potpisali ugovor vrijedan 20.5 milijuna eura.

Novi izgled goričkog javnog prijevoza predstavljen je na Trgu kralja Tomislava pored Muzeja Turopolja.

-Danas je održana prezentacija našeg novog lokalnog autobusa na mjestu gdje je bila prva autobusna stanica u Velikoj Gorici. Upravo s ovog mjesta ispred Muzeja Turopolja krećemo s prezentacijom nove povijesti, kvalitetnijeg i boljeg lokalnog prijevoza. Ugovor koji smo potpisali „težak” je 20,5 milijuna eura. Od 1. srpnja ovi autobusi čiji su dizajn odabrali naši sugrađani će biti na ulicama našeg grada. Ugovor je potpisan na idućih sedam godina. Osim novih autobusa sa simbolima Turopolja važno je da smo uvelike riješili probleme jer ćemo s novim lokalnim prijevozom i ovim ugovorom dobiti nove linije koje su građani dugo godina očekivali. Dobit ćemo linije prema našoj željezničkoj postaji, prema Meridianu 16, konačno će Mičevec i Velika Mlaka biti povezani s Velikom Goricom. Iz svih naših naselja će puno češće cirkulirati busevi kroz dnevnu migraciju stanovnika koji žive u našim ruralnim dijelovima. To je jedan iskorak koji će učiniti dobrim ovaj prijevoz, ne samo zato što je besplatan nego zato što je i povećan. Sve su to benefiti koji nam današnji ugovor donosi-rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Uz vozni park od oko 600 vozila, Ariva u Hrvatskoj nudi usluge na lokalnoj i regionalnoj razini kao i na međugradskim i međunarodnim relacijama povezujući tisuće odredišta diljem zemlje te pružajući odlične veze s europskim zemljama. Riječ je o tvrtki koja zapošljava više od 1000 djelatnika.

-Arriva je prisutna u 13 županija u Hrvatskoj, ovo nam je veliki ulazak u jedan od većih gradova. Ono što nas posebno veseli jest progresivno razmišljanje Gradske uprave koje je percipiralo situaciju sa zagađenjem naše planete tako da smo u plan stavili iduće godine zamjenu s električnim autobusima. Velika Gorica će biti prva od većih gradova koja će imati održivi gradski prijevoz. Intenzivno ćemo raditi na dijalogu s Gradskom upravom. Pred nama je ogroman zahvat što se tiče struje i vodika tako da će Velika Gorica u nama imati kvalitetnog partnera da zajedno gradimo bolju i održivu budućnost. Veliki izazov je pred nama – radna snaga. Ovim putem želim poručiti lokalnim vozačima da se pridruže Arrivinom timu. Mi smo ozbiljna kompanija koja ima i sindikalno djelovanje, imamo Udrugu žena Ariva Lavice. Svi koji će doći raditi doći će u dobru i zdravu sredinu-poručio je Dražen Divjak, direktor Arriva Hrvatska.

I spomenuta Udruga žena Arriva Lavice bile su danas prisutne na predstavljanju novih goričkih autobusa i tom prilikom su uručili donaciju vrijednu 3.000 eura udruzi VG legacy koja je već odavno u našem gradu poznata po humanitarnom djelovanju.

-Zahvalila bih Arriva Lavici na ovoj vrijednoj donaciji koja će pomoći našoj socijalnoj trgovini Robin Hood da i dalje nesmetano pomaže potrebitima. Sama činjenica da ste socijalno osviješteni stavlja vas u sam vrh poduzetnika u Hrvatskoj, nadam se da će i ostali poduzetnici krenuti ovim putem. Hvala i našem gradonačelniku Krešimiru Ačkaru koji je nama humanitarcima uvijek „vjetar u leđa”. Nadam se da ste svjesni da živite u gradu koji je pri vrhu u humanitarnom djelovanju i akcijama koje uspješno provodimo-rekla je Dalia Zubek ispred VG Legacyja.

Dizajn goričkih autobusa grafički je osmislio dizajner Goran Martin Štimac, a izabran je jedan od ponuđenih osam rješenja.

Podsjetimo, dosadašnji glavni prijevoznik u našem gradu, ZET, će po istim uvjetima nastaviti održavati postojeće međužupanijske linije između Zagreba i Velike Gorice (268, 290, 307, 308, 310, 311, 313, 315, 330) dok će novi prijevoznik Arriva održavati nove linije unutar granica Grada Velike Gorice te će taj prijevoz biti besplatan za sve korisnike javnog prijevoza.

Galerija slika

Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza Ugovor je potpisan! Predstavljeni autobusi novog velikogoričkog javnog prijevoza

Podijeli