Novosti Sport Događanja

24.04.2024. Postanite "novi naručitelj" umjetničkog djela koje će krasiti Veliku Goricu, podršku vam pruža Štoos teatar

Model "Novih naručitelja" francuski umjetnik i u Europi se primjenjuje se već 30 godina kroz koji je samo u zapadnoj Europi realizirano petstotinjak djela. U Hrvatskoj ga je 2023. pokrenuo Otvoreni likovni pogon iz Zagreba, a Štoos teatar jedna je od 40 članica te nacionalne platforme.

24.04.2024. Poduzetnici ne propustite pogledati natječaje Zagrebačke županije, bespovratne potpore su za proizvodne i neproizvodne djelatnosti te za početnike

Ove godine bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do deset tisuća eura dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti, za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do četiri tisuće eura.

24.04.2024. Otvoren i transparentan Grad: U rad pušten „open data” portal

Portal pruža mogućnost pregleda širokog spektra podataka koji se tiču rada gradskih institucija, urbanističkih planova, javnih projekata, financijskih informacija i mnogo više.

23.04.2024. Pred nama Retriver vikend: Više od 600 retrivera iz 33 zemlje dolazi u Veliku Goricu!

Sudionike i posjetitelje očekuju dvije velike izložbe pasa, ali i edukativni program kroz koji će moći naučiti sve o retriverima, o njihovom uzgoju te ulogama u čovjekovom životu. Retriver vikend u Velikoj Gorici organizira Retriver klub Hrvatska u suradnji s Gradom Velikom Goricom.

23.04.2024. Blagdan je svetog Jurja, Turopolje štuje i slavi svog prvog zaštitnika

Brojne kapele po selima nose njegovo ime, a na blagdan Jurjeva posebno je svečano kada se pale jurjevski krijesovi koji simboliziraju pobjedu dobra nad zlom – sv. Jurja nad zmajem, pobjedu proljeća nad zimom…

22.04.2024. Objavljen natječaj za dodjelu književne nagrade “Albatros 2024.”

Književna nagrada ‘Albatros’ utemeljena je s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od novčane nagrade u iznosu od 665 eura, diplome i tiskanja nagrađene knjige.

22.04.2024. Imenovan koordinacijski tim za pripremu obilježavanja Dana branitelja Zagrebačke županije, slijedi i 80 tisuća eura vrijedan natječaj za Udruge

Na sjednici Odbora je priopćeno kako će Zagrebačka županija uskoro raspisati javni natječaj vrijedan 80 tisuća eura za udruge proizašle iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji.

22.04.2024. Student fizike Luka Čučković iz Novog Čiča osvojio nagradu za najbolje izlaganje u sklopu Međunarodnog natjecanja održanog u Švicarskoj

Na natjecanju je nastupio 21 najbolje kvalificirani tim iz svijeta. Hrvatski tim ukupno je zauzeo 15. mjesto, što je, s obzirom na konkurenciju najboljih sveučilišta svijeta, vrlo dobar rezultat.

22.04.2024. Priznanje DV Ciciban: Katarina Šeravić Lovrak dobitnica nagrade za najboljeg nastavnika na Regionalnoj konferenciji održanoj u Banja Luci

Cilj konferencije je poticanje regionalnog umrežavanja najboljih odgojitelja, učitelja, nastavnika i profesora zbog vidljivosti njihovog rada i stvaralaštva.

22.04.2024. Običaji koji žive i danas: U sučijama POT-a počelo obilježavanje Jurjeva uz tradicionalno paljenje krijesa

U svojim sučijama proslavu Jurjeva već godinama organizira Plemenita opčina turopoljska. Velik broj posjetitelja i prigodni program dokaz su da običaji u ovom kraju itekako žive.

21.04.2024. VG PRIČA O...DENISU OBADIĆU "ZIHERU" Od Štange u "Normalnofobiji", vlasnika pizzerije do obiteljskog čovjeka koji Goricu ne bi mijenjao ni za što

Većini ga ne treba posebno predstavljati, a u ovoj "Velikogoričkoj priči" osvrnuo se na odrastanje i život u Gorici, zašto je zatvorio popularnu pizzeriju, koji su mu planovi za dalje i još ponešto.

Prikazano 1 - 12 od 8962