Novosti Sport Događanja

24.09.2023. Počinje devetnica u velikogoričkoj župi: Obilježava se 25 godina od beatifikacije Alojzija Stepinca i 40 godina ove goričke župe

Velikogorička župa Blaženog Alojzija Stepinca ove godine obilježava 40 godina postojanja župe i 25. obljetnicu beatifikacije Alojzija Stepinca, kojom prigodom župa planira posvetiti reljef u dvorištu crkve.

24.09.2023. Mali folkloraši okupili se na prvom dječjem susretu "Lepi naš posavski k(r)aj" u Bukevju

Kulturno-umjetničko društvo Slavuj iz Bukevja u subotu je bio domaćin prvog dječjeg folklornog susreta pod nazivom "Lepi naš posavski k(r)aj.

23.09.2023. Mali i veliki umjetnici danas vladaju Gradićima na likovnoj etno koloniji

Tijekom današnjeg dana djeca će u Gradićima na likovnoj radionici stvarati umjetnička djela s temom turopoljske podgutnice i poculice, a po prvi puta uče se i raditi s glinom.

23.09.2023. Poslušajte tar, marimbu ili rabab: Na Međunarodni festival tradicijskih glazbala stižu gosti iz Kostarike, Senegala, Sjeverne Makedonije, Švicarske...

U tjednu pred nama počinje 21.Međunarodni festival tradicijskih glazbala Buševec 2023. na kojem će ove godine zasvirati marimba, alphorn, švicarske harmonike, okarina, kaval, gajde, djembe, rabab, tar i drugi instrumenti i to od 28. rujna do 2. listopada.

22.09.2023. Via Vino večeras u Turopoljski lug dovodi Damira Kedžu, koktele, nagrađivana vina i zanimljivu hranu

Zadnji dan ljeta, u petak 22. rujna provedite u sklopu vinskog festivala "Via Vino" koja vas na samom otvorenju vodi u Turopoljski lug u lov na tartufe, degustaciju pjenušavih vina te koncert Damira Kedže. Sve počinje u 18 sati kod lugarnice Čardak.

22.09.2023. Poznat program Dana EU baštine

Dani europske baštine i ove će godine, tradicionalno u rujnu i listopadu obilježiti važnost zajedničke kulturne baštine zajednice europskih naroda s fokusom na nematerijalnu kulturnu baštinu pod nazivom Živa baština.

22.09.2023. FOTO: SOS Dječje selo Lekenik proslavilo 30. rođendan, u goste stigla brojna poznata lica

Pregršt srdačnih stisaka ruke, zagrljaja, nasmijanih lica i suza radosnica obasula su SOS Dječje selo Lekenik koje je imalo proslavu za pamćenje povodom 30 godina djelovanja.

21.09.2023. Sutra otvorenje izložbe mlade umjetnice iz Velike Mlake

Diplomska izložba Tare Stanić je inspirirana vlastitim snovima. Fascinirana je načinom na koji se snovi isprepliću međusobno, te koliko su detaljni i živi u svojoj nestvarnosti. Emocije koje vladaju u određenim trenucima poput tuge, straha i gnjeva utječu na nju kroz san i kada se probudi.

21.09.2023. Perunfest ipak odgođen, organizatori obećavaju spektakl u listopadu

Iako su mnogi s nestrpljenjem iščekivali novo izdanje Perunfesta u Donjoj Lomnici ovog vikenda, organizatori su jučer posljepodne objavili kako će zbog vremenskih prilika ipak odgoditi festival zaboravljenih priča za listopad.

20.09.2023. U Lekeniku danas igraju Zlatko Dalić i Humane zvijezde Hrvatske, a poslje slijedi fešta uz Škoru, Bulića, Kutlića i druge

Velikim koncertom i nogometnom utakmicom humanitarnog karaktera u Lekeniku se danas obilježava 30 godina SOS Dječjeg sela Lekenik te 20 godina Udruge Humane zvijezde Hrvatske '03.

20.09.2023. Pozivaju se žene iz Općine Orle na besplatni mamografski pregled

Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije poziva žene s područja Općine Orle na besplatnu mamografiju u listopadu koji je ujedno mjesec borbe protiv raka dojke.

20.09.2023. Kotlić manifestacija u Čiču odgođena zbog najavljene kiše

Kišovita subota koju najavljuju meteorolozi primiorala je organizatore u Starom Čiču da odgode svoju prvu kotlić-manifestaciju.

Prikazano 1 - 12 od 5604