Novosti Sport Događanja

Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec!

26.03.2024. / Ivana Ćurić

Centar za posjetitelje uoči najvećeg kršćanskog blagdana postao je dom prigodne izložbe pod nazivom „Neobične pisanice“, a za postav pobrinule su se kreativne ruke i mašta učenika Osnovne škole Eugena Kvaternika.

Izložba je otvorena u ponedjeljak poslijepodne uz pjesmu pomlatka KUD-a Dučec, recitacije učenika i par prigodnih riječi. Kroz izložbu pisanica ukrašenih raznim tehnikama ili onim nacrtanima mladi Velikogoričani su pokazali svoju umjetničku nadarenost.

-U izradi pisanica sudjelovalo je pet razreda sa svojim učiteljicama, pisanice se zovu "neobične" jer su djeca imala potpunu slobodu odabrati tehniku kako će ih ukrasiti, ima tradicionalnih slikanih voskom do raznih tehnika koje koristimo u školi od akrilnih boja i tempera, flomastera, ali i pompona, tkanine,plastelina koje su nam posebno zanimljive ove godine. Zahvaljujem se djeci koja su sudjelovala i učiteljicama koje su se odazvale i na koje se uvijek možemo osloniti u ovakvim zadacima-rekla nam je vjeroučiteljica Nataša Čurić koja je koordinirala izrade pisanica.

Izložbu je svečano otvorila savjetnica za predškolski odgoj Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Grada Velike Gorice Petra Gotal.

-Posebna mi je čast i zadovoljstvo sudjelovati u događanjima gdje djeca imaju glavnu ulogu. Ova izložba dokaz je kvalitetnog odgojno-obrazovnog programa u kojoj i učitelji i djeca zajedno razvijaju kreativno stvaralačke kompetencije i podržavaju njihove interese i afinitete. Moramo zahvaliti i vašim učiteljima i mentorima koji su vas potaknuli na ovo jer bez njih toga ne bi bilo, čestitke svima – kazala je Petra Gotal i pozdravila okupljene u ime gradonačelnika i Grada Velike Gorice.

Na izložbi je uz osnovnoškolske radove izložen i uskršnji zeko kojeg je izradila velikogorička gimnazijalka Marta Nidogon.

-Naši kreativni mališani koji se uvijek rado odazovu na suradnju i koji su uvijek kod nas dobrodošli naš su potencijal i naše blago– poručila je direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice Maja Toth.

Iznenađenje za djecu bio je i dolazak velikog uskrsnog zeca na samu izložbu, pa je i on razgledao pisanice, pohvalio učenika i donio pokoje slatko iznenađenje za sve okupljene.

Ova izložba nije samo prilika za pokazivanje umjetničkih talenata, već i za promicanje kreativnosti među mladima te jačanje veza između škole i lokalne zajednice. Kako izgledaju neobične pisanice uživo možete pogledati radnim danom od 8:00 do 16:00 sati sve do 8. travnja u Centru za posjetitelje.

Galerija slika

Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec! Učenici pokazali neobične pisanice na novoj izložbi, razgledao ih i uskrsni zec!

Podijeli