Novosti Sport Događanja

FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna

21.03.2024. / Ivana Ćurić

Prvi dan proljeća veoma je važan dan u Dječjem vrtiću Ciciban koji baš tada slavi svoj rođendan. Osnovan davne 1979. godine ovaj gradski vrtić danas obilježava 45 godina kontinuiranog rada.

Rođendanska proslava održana je u Dvorani Galženica gdje su kroz razne točke pjesmu, ples, priče, recitacije i demonstraciju svega što znaju publici poklonili mališani ovog vrtića.

-Danas smo svi sretni i uzbuđeni jer 1979. godine Dječji vrtić Ciciban je otvoren kao drugi vrtić u Velikoj Gorici. Od tada se puno toga promijenilo. Drago nam je da je ovih dana u našem gradu otvoren Poduzetnički inkubator i Regionalni centar kompetentnosti, u skladu s tim mi odgajamo mlade generacije koje stječu kompetencije za cjeloživotno učenje. To provodimo kroz naše redovne programe, i one dodatne: rano učenje stranih jezika, dramski program i program Marije Montessori, a lani smo otvorili i umjetnički program koji uspješno radi posljednjih godinu dana u našem vrtiću-rekla nam je ravnateljica vrtića Tatjana Karlović Oslaković, dodavši kako su ponosni na osam temeljnih kompetencija za cjeloživotno učenje koje je obrazovna politika RH prihvatila iz Europske unije, a koje provode uz navedene programe.


Uz spomenutom u ovom vrtiću se provodi i CAP -program primarne prevencije zlostavljanja djece koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe.

Izvedba CAP programa polazi od činjenice da sva djeca imaju pravo na informacije, strategije i vještine kojima će steći sigurnost i kontrolu nad svojim životom. Svi važni odrasli u njihovom životu imaju pravo i dužnost na informacije, vještine i strategije koje će pomoći da djecu na pravi način podržavaju i štite.

-Hvala na svemu što radite za naš predškolski odgoj, jer ono radite nešto je čime se svi možemo ponositi. Mi ćemo se truditi olakšati vam sve što možemo kao osnivač i potaknuti da predškolski odgoj bude još bolje u onim segmentima u kojima možda nije. Za sljedeći 46. rođendan čekaju nas dvije stvari, bit će to povjesna godina za "Ciciban", uredit će se prostor u VG Goričanki u kojem će biti nove skupine Cicibana sa 120 mjesta, te gradnja novog prostora za 200 djece u Kolarevoj ulici čime ćemo rasteretiti grupe i olakšati vam rad. Sretan vam rođendan i ostanite takvi kakvi jeste-poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Nakon gradonačelnikove čestitke voditelj priredbe Gordan iz DV Ciciban pojasnio je zašto danas on i njegovi prijatelji nose različite čarape podsjetivši da je na Dan njihovog vrtića i Dan osoba s Downovim sindromom, a baš kao podsjećanje na grešku na 21. kromosomu, koja uzrokuje Downov sindrom, simbolično se današnji dan obilježava nošenjem različitim čarapama.

Inače, na tri lokacije, u Vidrićevoj, te na adresama Slavka Kolara 39 i 43b, DV Ciciban broji ukupno 24 vrtićke skupine.

-Imamo i oko 116 djelatnika, dajemo svi maksimalno od sebe,velika podrška tu je svakako Grad Velika Gorica, gradonačelnik Ačkar i odjel za predškolski odgoj. Postali smo i eko vrtić, a od ove godine smo i u programu VG solarni grad. To je sve dokaz suradnje i promišljanja gradske uprave i vrtića. Realizacija ciljeva nekad ide brže, nekad nas uspori kao što je bilo izazovno u vrijeme potresa i korone, ali ne damo se, pozitivno i optimistično idemo dalje-poručila je ravnateljica Karlovič Oslaković.Prva ravnateljica DV Ciciban bila je Rozalija Milaković, a vrtić su od tada vodili i Atif Rapa, Katarina Geršak, Višnja Čačić i Barica Marjanović. Kroz ovaj vrtić prošle su brojne generacije Velikogoričana, kao i djelatnika koji, kako oni umirovljeni, tako i oni današnji, pomažu goričkim mališanima utabati prve korake u svladavanju prvih znanja, vještina i sklapanja prijateljstva u njihovom vrtićkom svijetu koji je njihov prvi korak u svijet oko nas.

Galerija slika

FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna FOTO: Dječji vrtić Ciciban danas slavi 45. rođendan, a ova godina za njih će biti povijesna

Podijeli