Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Dinamo pregazio Hajduk: Špikić asistirao za preokret, VAR mu poništio fenomenalan gol!

14.08.2022. / Damir Žbulj

U jubilarnom 100. derbiju Dinama i Hajduka od hrvatske samostalnosti ponovno su se veselili i navijači Plavih, a doprinos velikom slavlju na Maksimiru dao je i naš Velikogoričanin Dario Špikić, koji je upisao asistenciju u 4:1 'demontaži' Splićana.

Gosti su poveli u samom finišu prvog dijela, spektakularnim zgoditkom Atanasova, ali je u nastavku Dinamo pokazao svoju snagu!

Martin Baturina je pola sata prije kraja izjednačio, a samo tri minute kasnije je Arijan Ademi zabio za potpuni preokret, na dodavanje upravo Darija Špikića, koji je bio i jedan od najboljih Dinamovaca i prije nekoliko dana u velikom europskom uspjehu protiv bugarskog Ludogoreca i plasmanu u playoff Lige prvaka!

Baturina je kombinirao na desnoj strani, poslao dubinsku za Špikića, on zavrnuo u sredinu, a kapetan Ademi sa sedam metara gađao glavom, pri čemu je vratar Lovre Kalinić uspio tek okrznuti loptu...

Prednost je povećao Amer Gojak u 84. minuti, dok je na konačnih 4:1 u sudačkoj nadoknadi postavio Mislav Oršić, koji je pak u 76. minuti ušao na teren umjesto Špikića [VIDEO].

Špikiću je u prvom poluvremenu poništen i spektakularan pogodak, kad je fenomenalno prsima primirio dugu loptu Ivanušeca pa između braniča i vratara ljevicom pogodio suprotni donji kut. Ipak, intervencijom iz VAR sobe gol nije priznati zbog minimalnog zaleđa.

Za Hajduk je nastupio još jedan Velikogoričanin, David Čolina, koji je u 61. minuti svoje mjesto na lijevom boku prepustio Melnjaku. 

Pred Dinamom je sada najveći ovosezonski europski izazov, a prva utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv norveškog Bodo/Glimta igra se u utorak od 21 sat na stadionu Aspmyra.

Svoj dvoboj petog kola SuperSport HNL-a u subotu je odigrala i Gorica, koja je, također preokretom u nastavku, pobijedila Lokomotivu 3:2, golovima Kalika, Fruka i Cruza! 

-->>> Fantastičan preokret za prvu pobjedu

Turopoljski prvoligaš u petak gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa. 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

(Foto: GNK Dinamo Zagreb)

Podijeli