Novosti Sport Događanja

Fantastičan preokret za prvu pobjedu: Kalik, Fruk i Cruz 'torpedirali' Lokose, Banić se iskupio sjajnim obranama

13.08.2022. / Damir Žbulj

Propušteni 'zicer' Anthonyja Kalika u samom finišu prvog poluvremena nagovijestio je kako će Gorica u drugom poluvremenu dvoboja s Lokomotivom odigrati pravu utakmicu, kakvu i očekujemo od turopoljskog prvoligaša!

Sve ostalo je u prvom dijelu izgledalo slabo, bez pravog ritma i bez prave prilike za Toplakovu momčad, koja je u prva tri kola osvojila tek dva boda.

Lokomotiva se u otvaranju sezone pokazala kao neugodan protivnik, koji može pobijediti Osijek i Rijeku, ali i koji može izgubiti od Šibenika pa je to bio i jedan od razloga za optimizam Goričana u nastavku.

Gosti su poveli već u desetoj minuti, nakon što je Jakov Anton Vasilj pucao s ruba kaznenog prostora, a Ivan Banić slabom reakcijom dopustio pogodak. Lopta se od vratnice odbila u mrežu, a vratar Gorice je valjda mislio kako udarac igrača Dinama na posudbi u Lokomotivi ne ide u okvir.

Sredinom prvog poluvremena Wague je gotovo loptu pospremio u vlastitu mrežu, nekoliko minuta kasnije je Cipetić pogodio stativu i Gorica je izgledala poprilično neuvjerljivo, pomalo izgubljeno.

No, kao da je već spomenuta sjajna akcija prije odlaska na predah probudila Goričane, koji su u nastavku izgledali puno, puno bolje te su na kraju zasluženo stigli do prve ovosezonske pobjede te su razveselili navijače na stadionu.

Praktički čim se krenulo s centra u velikoj prilici se našao Ante Matej Jurić, koji odlično puca s ruba 16-erca, ali lopta je prošla malo pored gola.

U još jednoj obećavajućoj situaciji bio je i Kalik, koji je glavom na petercu slabo zahvatio loptu. Neposredno prije izjednačenja Banić se iskupio za primljeni pogodak, sjajnom reakcijom kod situacije 'jedan na jedan' s Vasiljem, a pola sata prije kraja krenuo je preokret!

Ndockyt je probio po desnoj strani, Goričan ga je sapleo u kaznenom prostoru, a Kalik nije imao milosti s bijele točke.

Lokosi su tada izgledali izgubljeno i to je na najbolji mogući način iskoristio Toni Fruk. Suk je bio u skoku s Kalikom, što dovoljno govori o želji i motivu te borbenosti Gorice u tim minutama, lopta je završila u praznom prostoru iza zadnje linije obrane, a Fruk je hladnokrvno matirao Čavlinu.

Imao je Vasilj još jednu dobru prigodu, lopta je od bloka otišla malo pored Banićevog gola, ali ubrzo je Gorica otišla na nedostižnu prednost.

Gotovo identično su Goričani zabili i taj treći pogodak. Ovaj put je Jovičić bio u skoku, Cruz je majstorski izbjegao zaleđe, sjurio se prema protivničkom čuvaru mreže, koji ponovno nije imao nikakve šanse.

Gosti su u završnici krenuli na 'sve ili ništa', što im se isplatilo u 84. minuti, kad je Tuci vratio neizvjesnost u ovaj dvoboj, a Lokomotiva je imala i veliku priliku za izjednačenje...

Fenomenalno je još jednom reagirao Banić, nakon toga je s gol-linije spašavao i Krizmanić, a Lokosi niti u nastavku akcije nisu uspjeli probiti gorički obrambeni bedempa je na semaforu ostalo 3:2!

Apsolutno zasluženo su bodovi ostali u Turopolju i trener Toplak sada mirno može pripremati ekipu za iduće izazove. Idući je već u petak u Koprivnici kod Slaven Belupa.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)

Podijeli