Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Burić i Hajdukovci i dalje su uvjereni kako su Gorici poklonili pobjedu

01.11.2019. / Damir Žbulj

Prošle sezone u četiri međusobna dvoboja Hajduk niti jednom nije dobio Goricu. Ekipa Sergeja Jakirovića dva puta je slavila, jednom na Poljudu i jednom na našem Gradskom stadionu, a dva su susreta završila neodlučeno.

Ove sezone Splićani su na svom travnjaku, u prventvenom dvoboju punom nervoze i dvojbenih sudačkih odluka, s igračem više na terenu, dobili 3:0, no, Goričani su im na najbolji mogući način uzvratili, ove srijede u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa, tamo gdje su Hajdukovci polagali najveće nade za prvi trofej nakon 2013. godine, kad su posljednji put podignuli Rabuzinovo sunce.

Prvaci Hrvatske nisu bili desetljeće i pol...

No, trener Hajduka Damir Burić i nakon analize i pogledane snimke uvjeren je i dalje kako je njegova momčad poklonila pobjedu Gorici, a kolegi Jakiroviću i njegovoj ekipi nije dao niti malo zasluga za ovaj uspjeh.

"Prvi dan nakon utakmice bio je jako težak. Napravili smo analizu i vidjeli smo koje smo greške radili. Bilo je nevjerojatno jednostavnih individualnih pogrešaka što je i usmjerilo susret. Koncentraciju morao zadržati svih 95 minuta i moramo odigrati onako kako smo igrali u prvom poluvremenu kad nam protivnik nije zapucao na gol...

"Mi smo imali dosta situacija pred njihovim vratima, što nakon prekida, što nakon povratnih lopti i jednostavno nismo zauzeli 16-erac onako kako bismo trebali. nedostajao nam je onaj instinkt pravog napadača, igrača koji želi dati gol," naglasio je Burić pa dodao:

"Momčad je vidjela da je bilo bezbroj situacija nakon kojih smo mogli povesti. Na tome moramo raditi..."

"Imali smo grešaka u duelima, radili smo prekršaja oko kaznenog prostora, a iz jednog takvog je i pao pogodak, koji je usmjerio utakmicu. Gorica stoji jako kompaktno i duboko, pokušavali smo ih 'probiti', ali teško je protiv takvih momčadi, koje tako stoje na terenu. Pokušat ćemo to promijeniti u novom susretu, unijeti više odlučnosti, moramo biti kvalitetniji i bolji."

"Bit će promjena unutar momčadi, mijenjat ćemo i formaciju," najavio je strateg splitskih Bilih.

"Kako smo odigrali prvo poluvrijeme tako moramo odigrati cijelu utakmicu i to je formula za uspjeh."

"Momci su bili kritični prema sebi, dijelili smo neke poklone koji se dijele za Božić i Novu godinu, ali to se ne smije dogoditi. Moramo biti koncentrirani, na većoj razini, kao što smo u srijedu bili prvo poluvrijeme i onda će utakmica ići dobrim tijekom i onda je vjerojatnost za uspjeh puno veća. Hajduk ide po pobjedu i po nova tri boda," zaključio je Burić, koji je sigurno svjestan kako ga će ga još jedan slabi rezultat na gostovanju u Velikoj Gorici vjerojatno koštati i posla...

Možda da u Hajduku još jednom pogledaju utakmicu...

Mi ćemo sigurno još jednom s guštom uživati u velikom i apsolutno zasluženom slavlju Gorice nad Hajdukom, a nadamo se kako ćemo u 14. kolu HT Prve lige, u subotu od 17.30 sati na našem Gradskom stadionu, vidjeti i reprizu.

U subotu još Dinamo na Maksimiru od 15 sati dočekuje Inter Zaprešić, u nedjelju Istra 1961 gostuje u Koprivnici, a u Gradskom vrtu igraju Osijek i Rijeka, dok će u ponedjeljak Lokomotiva biti domaćin Varaždinu.

HT Prva liga:
1. Dinamo 12 +16 28
2. Hajduk 13 +16 27
3. Rijeka 12 +7 22
4. Osijek 13 +6 20
5. Lokomotiva 13 +1 19
6. Gorica 13 -1 18
7. Inter-Zaprešić 13 -7 11
8. Istra 1961 13 -9 10
9. Varaždin 13 -11 10
10. Slaven Belupo 13 -18 10

Podijeli