Novosti Sport Događanja

Velika Gorica je Splićanima neosvojiva tvrđava: Cijelo smo vrijeme vjerovali da se možemo vratiti

04.10.2020. / Damir Žbulj

Velikogorički Gradski stadion neosvojiva je tvrđava za nogometaše Hajduka, bilo da turopoljskog prvoligaša treniraju Sergej Jakirović ili Valdas Dambrauskas, bilo da Hajduk s klupe vode Zoran Vulić, Siniša Oreščanin, Damir Burić, Igor Tudor ili sada Hari Vukas...

Samo u prvom međusobnom okršaju u Velikoj Gorici završilo je bez pobjednika, a nakon toga su Goričani zaredali s nevjerojatnih pet uzastopnih pobjeda!

Bolje Splićani prolaze čak i kod Dinama na Maksimiru...

-->> Fantastičan preokret za peto domaće slavlje nad Hajdukom: Kahlina u 100. minuti 'skinuo' penal i sačuvao pobjedu

No, svako domaće slavlje Gorica je apsolutno zaslužila!

"Mislim da je bila nevjerojatna utakmica! Bilo je drame u zadnjim minutama, penala, crveni karton..."

"Obje ekipe su mogle do pobjede. Kad netko vidi kako se razvijala utakmica i penal Hajduka u sudačkoj nadoknadi pomisli da je možda najpravednije da je završilo neriješeno, ali ja ne mislim tako. Zaista smatram kako su moji igrači zaslužili ovu pobjedu zbog svega što su pokazali u drugom poluvremenu," posebno je naglasio Dambrauskas pa dodao:

"Utakmica je zaista bila jako teška, pogotovo u prvom dijelu. Nismo imali pravi ritam, stvarno nismo ušli u utakmicu kako smo željeli. Mogli su nas 'uništiti', ali nakon pola sata smo se počeli buditi, stvorili smo nekoliko situacija i stvarno je šteta kako smo skrivili penal prije poluvremena. Neposredno prije mogli smo mi povesti."

Litavski strateg zahvalio je svim navijačima Gorice: "Bila je to poslastica za gledatelje i stvarno moram zahvaliti svima koji su došli na utakmicu i koji nas prate i bodre."

Bila je ovo prava ekipna pobjeda, no, mora se posebno istaknuti doprinos kapetana Kristijana Kahline, koji je u prvom poluvremenu izvrsnim intervencijama sačuvao nadu u pozitivan ishod, a onda je sve okrunio fantastičnom obranom penala u desetoj minuti sudačke nadoknade, kojom je sačuvao ovo veliko slavlje nad 'mušterijama' iz Splita.

"U drugom poluvremenu smo napravili nekoliko izmjena, adaptirali smo se, a cijelo vrijeme smo vjerovali da se možemo vratiti. Naporno radimo i imao to samopouzdanje i vjeru da u svakom trenutku možemo zabiti. I baš se to dogodilo. Njihov crveni karton nam je pomogao, ali u nastavku smo bili puno bolji."

"Imali smo sreće, ali sretni smo što imamo Kahlinu! Još jednom je pokazao koliko je odličan vratar. No, to je njegov posao i sjajno je što je to pokazao u ovakvim trenucima," istaknuo je strateg Gorice.

-->> Kapetan za savjet pitao - cimera: Lovrić sve zasluge za potop Splićana prepustio Kahlini!

U idućem kolu, 18. listopada, na rasporedu je okršaj s Dinamom na Maksimiru, ali prije reprezentativne pauze Goričane čeka još jedan veliki izazov. Kod drugoligaša u Sesvetama mora se u srijedu izboriti osmina finala Hrvatskog nogometnog kupa.

"Ne razmišljam tako daleko. Prije svega, imamo izuzetno važnu utakmicu u srijedu u Kupu. Ne možemo sada misliti o Dinamu nego se moramo koncentrirati na gostovanje kod Sesveta. Već u nedjelju počinjemo s pripremom kako bismo odigrali dobru utakmicu u srijedu," zaključio je za kraj.

-->> Sesar nadmudrio Mršića: Ovako je puno slađe, ali trebali smo ranije riješiti utakmicu

Savršen je pogled na prvenstvenu ljestvicu jer Gorica je barem do nedjeljnog gostovanja Plavih u Varaždinu sama na vrhu HT Prve lige! Još je bolji osjećaj kad se zna da su košarkaši Gorice pod vodstvom Josipa Sesara nakon slavlja nad Zadrom jedina neporažena momčad i lider hrvatskog prvenstva. 'Šlag na torti' ovog fantastičnog sportskog vikenda u Velikoj Gorici stavit će i naši rukometaši, koji su također pobjednički otvorili sezonu i ponovno jurišaju na sam vrh Paket 24 Premijer lige! U goste im od 19 sati stiže Varaždin.

Podijeli