Novosti Sport Događanja

Sesar nadmudrio Mršića: Ovako je puno slađe, ali trebali smo ranije riješiti utakmicu

04.10.2020. / Damir Žbulj

Neke tradicije treba posebno čuvati i njegovati. Takva je i pobjednička serija Gorice nad Hajdukom na Gradskom stadionu, gdje Splićani već peti put u nizu pognutih glava napuštaju travnjak. Na sličnom putu su i košarkaši Gorice, koji su Zadar ponovno dobili na svom parketu...

U posljednjoj utakmici prije pauze zbog koronavirusa Zadrani su došli kao lideri domaćeg prvenstva i 'polomili zube', a ovaj put su u Gradsku sportsku dvoranu stigli odigrati derbi dvije neporažene ekipe. Ponovno su osjetili kvalitetu i borbenost Sesarovih košarkaša i Gorica je nakon tri kola ostala sama na vrhu, jedina bez poraza ove sezone.

Barem do nedjeljnog gostovanja Dinama u Varaždinu, Velika Gorica ima vodeće klubove hrvatskog prvenstva i u nogometu i u košarci!

"Mislim da smo zaslužili i puno ranije riješiti utakmicu, ali ovo je u svakom slučaju puno slađe! Više se sad osjećam kao pobjednik nego u onoj utakmici protiv Splita, gdje smo u zadnjoj četvrtini gotovo ispustili 25 poena razlike. Čestitke dečkima na fokusu i koncentraciji, da su ispoštivali sve ono što smo se dogovorili u pripremama za ovu utakmicu," istaknuo je trener Sesar nakon velikog slavlja pa dodao:

"Mislim da smo pokazali da možemo igrati protiv ovakvih protivnika, jer nismo imali u pripremnom razdoblju prije početka sezone ovakve utakmice. Novih je sedam igrača, ima tu još puno prostora za napredak. U svakom slučaju, velika je ovo pobjeda za nas!"

Gorica je na startu sezone pokazala svoju klasu i protiv Splita i na gostovanju kod Zaboka i sada protiv Zadra...

"Mislim da su igrači ovo zaslužili svojim radom. Treniramo jako dobro i imali smo i sreće da nas nije pogodila ova pandemija koronavirusa. I Zadar i Split su imali tu pauzu, mi smo trenirali u kontinuitetu i to se vidi..."

"Bez obzira na ovu veliku pobjedu protiv velikog rivala mi smo klub koji raste iz sezone u sezonu i radimo dobre stvari. Pobijediti jedan Zadar je stvarno veliki rezultat. No, radit ćemo i dalje, truditi se iz dana u dan trenirati što bolje. Mislim kako imamo još prostora za napredak," zaključio je Sesar.

-->> Uljarević s istekom vremena srušio Zadar, Gorica lider košarkaškog prvenstva

Strateg Zadra je Veljko Mršić, koji je trenutno i aktualni izbornik reprezetnacije. Nadamo se samo da nećemo ovakvu završnicu njegove momčadi gledati dok će biti na klupi Hrvatske...

“Nismo igrali dobro, nismo bili fokusirani. Napravili smo previše grešaka, premekano smo ušli u utakmicu, dopustili smo u prvoj četvrtini previše laganih poena. U drugom poluvremenu smo nešto pokušavali, čak smo okrenuli utakmicu, imali smo priliku za pobijediti. Međutim zadnji napad je bio ogledalo naše koncentracije koju smo imali cijelu utakmicu. Nismo trebali dopustiti Gorici da imaju priliku za ovakav šut. Promašili smo puno zicera i dosta slobodnih bacanja, to govori o našoj koncentraciji. Ništa trebamo nastaviti raditi i biti bolji u nastavku,” poručio je Mršić. 

Iduća na redu je Cibona u Draženovom domu. Njihov stručni stožer predvođen Ivanom Velićem i Barišom Krasićem bio je na derbiju sa Zadrom i sigurno su iz prve ruke vidjeli što ih čeka u tom okršaju.

"Pripremamo se već sad, počinjemo raditi skauting i trenirati za tu utakmicu!"

Priliku za 'šlag na torti' ovog fantastičnog sportskog vikenda u Velikoj Gorici imaju i naši rukometaši, koji u nedjelju od 19 sati na svom parketu igraju protiv Varaždina.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

Podijeli