Novosti Sport Događanja

Vatreno srce: Brozovićev i Budimirov dres iz Istanbula na aukciji za humanitarne svrhe

12.11.2020. / Damir Žbulj

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija prošle godine postala prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice (Hrvatska - Mađarska) ustupila online aukciji u humanitarne svrhe i pritom prikupila više od 30 tisuća eura, Vatreni isti primjer slijede i poslije prijateljske utakmice s Turskom.

Svi hrvatski reprezentativci koji su bili u zapisniku dali su svoje dresove s utakmice za aukciju od koje će prihod ići u Zakladu vatreno srce.

Zakladu su osnovali i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Među njima su i Marcelo Brozović i Ante Budimir, koji će pak posebno pamtiti gostovanje u Istanbulu...

U svom trećem nastupu za Vatrene krenuo je u početnoj postavi i postigao je svoj prvijenac u hrvatskom dresu.

-->> Budimir će posebno pamtiti prvijenac za Vatrene: Nemam puno vremena i nemam baš malo godina

Utakmica je završila 3:3, a Brozović nije ulazio u igru. Izbornik Dalić ga je 'čuvao' za subotnji okršaj u Švedskoj, ključan za ostanak u elitnom razredu Lige nacija.

Aukcija će završiti deset dana nakon završetka utakmice. Početna cijena svih dresova je bila 89 eura, s uključenim troškom dostave bilo gdje na svijetu. Dresovi su  dostupni za ponude na online aukciji na stranici https://matchwornshirt.com/club/croatia.

Svaki dres ima oznaku utakmice Turska - Hrvatska te ga je potpisao reprezentativac koji ga je nosio.

Ponuđena cijena za Budimirov dres je trenutno 490 eura, a onaj Marcela Brozovića 464 eura.

Naravno, trenutno najvišu cijenu imaj onaj kapetana Luke Modrića, ali veliko je zanimanje i za one Ivan Perišića, Nikole Vlašića, Josipa Brekala i Domagoja Vide...

Podijeli