Novosti Sport Događanja

Budimir će posebno pamtiti prvijenac za Vatrene: Nemam puno vremena i nemam baš malo godina

12.11.2020. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni internacionalac Ante Budimir zauvijek će pamtiti 11. studeni 2020., dan kad je po prvi puta u dresu Vatrenih zaigrao od prve minute i dan kad je postigao svoj prvi pogodak za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Prijateljski dvoboj u Turskoj trebao je izborniku Daliću poslužiti kako bi provjerio sposobnosti i kvalitete nekih igrača, no, ako je imao ikakve dvojbe, nakon njegovog nastupa u Istanbulu više nema pravo sumnjati u Budimirove mogućnosti. 

Ante se sjajno snašao u početnoj postavi, bio je rastrčan i agresivan, vrhunski je odradio svojih 66 minuta prije nego je umjesto njega priliku dobio Mirko Antonio Čolak.

Domaćin je poveo sredinom prvog poluvremena, iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Vida.

Budimir je izjednačio desetak minuta kasnije, nakon što se izborio za loptu na protivničkoj polovici i sjurio prema suparničkim vratima. Realizacija je bila majstorska, no, u začetku akcije ipak se malo poslužio rukom. Slovenski sudac Vinčić progledao mu je kroz prste...

“Naravno da me prvi gol za reprezentaciju čini posebno radosnim, posebno kada nam je donio neriješen rezultat. Pregledavao sam snimku, svjestan sam da gol ne bi bio priznat da je korišten VAR, ali događa se..."

"Ja ću u svakom slučaju ovaj gol posebno pamtiti”, kaže Ante.

“Išao sam u pritisak, bio sam jako blizu protivničkog stopera, on je zamahnuo nogom, a ja sam se instinktivno okrenuo i krenuo tijelom naprijed. Lopta je bila ispred mene i krenuo sam završiti akciju, jedino me to interesiralo," prenosi hns-cff.hr njegovo viđenje akcije za izjednačujući gol.

Turska je u finišu prvog dijela ponovno u vodstvu, a za novo poravnanje početkom nastavka ponovno je doprinos dao Budimir. Brekalo je ubacio s desne strane, velikogorički nogometaš odvukao je turske braniče i vratara, Pašalić je ostao sam i kad je lopta stigla do njega nije mu bilo teško poentirati.

“Ovo je bio dobar test, bili smo bolja momčad, uz malo koncentracije, odlučnosti i konkretnosti mogli smo i pobijediti, odnosno spriječiti neke protivničke golove, ali, što je, tu je, idemo dalje.”.

Budimir je debitantski nastup, nedavno u Švicarskoj, ali i svoj prvijenac među Vatrenima dočekao u 29. godini.

“Svjestan sam da nemam puno vremena, a i nemam baš malo godina. Moje prve reprezentativne utakmice nisam odigrao s dvadeset, nego s 29 godina. U skladu tim očito i ide moja reprezentativna priča. Moram biti brz, konkurencija je jaka, nastojim iskoristiti svaku minutu. Znam da dajem maksimum i s te strane sam miran.”

Brekalo je bio strijelac za preokret i vodstvo 2:3, ali je Under brzinski postavio konačnih 3:3. Posljednjih pola sata rezultat se nije mijenjao...

Hrvatsku očekuju završni nastupi u Ligi nacija, gostovanje u Švedskoj je ključno za ostanak u elitnom razredu Lige nacija.

“Želimo zadržati našu poziciju u elitnoj skupini, igramo s izravnim konkurentima i to je to. Nadam se da ćemo iz utakmice s Turskom izvući dobre stvari, vjerujem u momčad i bit će to dobro,” zaključio je Budimir, koji je potvrdio kako Hrvatska može na njega računati.

Dalić u ovom dvoboju nije koristio našeg Turopoljca iz Okuja Marcela Brozovića, koji će sigurno biti u početnoj postavi u subotnjem okršaju sa Švedima. 

(Foto: Tff, BJK)

 

 

Podijeli