Novosti Sport Događanja

U dvoboju bivših prvoligaša slavili su odbojkaši Gorice

17.10.2016. / Nefertum IT
Već prvo kolo 2. A odbojkaške lige  centar donijelo je derbi! U Velikoj Gorici utakmicu su odigrali OK Gorica i MOK Čazma– obje do ove sezone prvoligaške ekipe. Lakše od očekivanog domaćin je slavio s 3:0.

Odbojkaši Gorice odlično su otvorili utakmicu i već nakon nekoliko poena natjerali gostujuću ekipu da pozove prvi time-out. Bezuspješno po goste, jer domaći su igrači konstantno povećavali prednost do polovice seta nakon čega su mirno prvu dionicu igre priveli kraju. Drugi set donio je puno više zanimljivosti. Izmijenilo se nekoliko set-lopti na obje strane da bi na kraju Goričani set upisali tek s 31. osvojenim poenom. Nakon u dramatičnoj završnici izgubljenog seta, Čazmanci nisu pružili ozbiljniji otpor u trećem setu te su ga domaćini dosta brzo osvojili završivši utakmicu u svoju korist.

ok gorica velika.jpg

-Iznimno sam zadovoljan našom prvom službenom utakmicom. Nakon što smo zbog financijskih razloga bili primorani napustiti 1. nacionalnu odbojkašku ligu, nekoliko važnih igrača napustilo je klub. Međutim, došli su neki novi momci koji su se pokazali i više nego izvrsnima. Razina naše igre i dalje je prvoligaška. Iako na utakmici nije bilo našeg prvog srednjaka i jednog od najvažnijih igrača Filipa Dumbovića, neočekivano smo lako savladali naše stare rivale iz Čazme, vjerojatno najjačeg konkurenta za osvajanje Lige- kazao je trener Ivan Šulc.

U sljedećem kolu Goričani u Zagrebu igraju protiv OK Croatije, dok ih u srijedu 26. listopada očekuje susret osmine finala Kupa u kojem su zahvaljujući prošlogodišnjem rezultatu nositelji te ih kao protivnici očekuju osvajači regionalnih kupova ili momčadi plasirane od 9. do 12. mjesta u prošlogodišnjoj 1. ligi.

Podijeli