Novosti Sport Događanja

U Buni se igra humanitarni turnir

16.06.2018. / Petar Brnada

Na igralištu u Velikoj Buni u tijeku je humanitarni malonogometni turnir koji su zajedničkim snagama organizirali Udruga Pet plus te Udruga mladih Velika Buna.

Turnir se odvija u sklopu aktivnosti projekta REPRO PP, trogodišnjeg rehabilitacijskog programa Udruge Pet plus iz Orla, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj i mlade i socijalnu politiku, a održava se s ciljem senzibilizacije lokalne zajednice i javnosti te resocijalizacije bivših ovisnika, trenutno korisnika Udruge.

Sunčano subotnje popodne na igralištu u Buni okupilo je šezdesetak gledatelja te šest nogometnih ekipa među kojima su dvije domaće momčadi iz Bune, ekipa Udruge Pet plus, Strezojevo, Šiljakovina te Pokupsko.

Ekipe su podijeljene u dvije grupe, a pobjednici skupina igrat će finale koje je na rasporedu oko 18 sati.

Odazivom ekipa i cjelokupnom organizacijom izrazito su zadovoljni u Udruzi mladih iz Velike Bune, a u prvoj utakmici turnira zaigrao je i novi, mladi predsjednik, Marko Đurašin.

-Turnir se odvija isključivo radi socijalizacije bivših ovisnika koji su članovi Udruge Pet plus koja je naš partner. Cilj je da se njihov društveni život aktivira, da osjete društvo i da ne budu samo zatvoreni u sigurnoj kući u kojoj borave- rekao je Đurašin te dodao da bi za iduću godinu mogli povećati broj momčadi i možda uključiti i nekakav drugi sport poput graničara i slično.

Uz mlade iz Velike Bune, na turniru su se okupili i članovi Udruge Pet plus na čelu s predsjednicom Mirom Davidović koja je također naglasila vrijednost i važnost ovakvih aktivnosti, ali i čitavog programa koji provode već drugu godinu zaredom.

-Poseban cilj programa je resocijalizacija, rehabilitacija, reintegracija i interakcija s lokalnim stanovništvom kroz zajednička druženja i sportske aktivnosti te partnerstvo s ostalim udrugama i studijsko putovanje u ostale županije RH- kazala je Davidović dodavši da su u Udruzi jako zadovoljni odazivom ljudi, baš kao što je to bio slučaj i prošle godine.

Korisnici Udruge uključeni su u život općine Orle, gdje je smještena Terapijska zajednica Pet plus, i to kroz susrete s mještanima, pomaganje susjedima, sudjelovanje u turniru, prisustvo i pomaganje u organiziranju Dana otvorenih vrata Zajednice i Okruglih stolova.

Uz to su korisnici polazili i radionicu s financijskim savjetima i savjetima za lakše zapošljavanje pa je time povećana njihova kompetencija i mogućnosti na tržištu rada, a sudjelovali su u posjetima institucija i škola, odgovarali na pitanja, te se kontinuirano druže i time dodatno jačaju samopouzdanje.

-Kombinacijama aktivnosti redovnog programa zajednice i dodatnim aktivnostima omogućenim ovim projektom unaprijedili smo njihovu rehabilitaciju i kvalitetu života tijekom boravka u zajednici te ih kvalitetnije pripremili za život nakon zajednice. Povećali smo njihove radne sposobnosti i njihovu konkurentnost na tržištu rada. Uključili smo ih u aktivnosti zajednice i direktno doprinijeli resocijalizaciji i osnaživanju- ponosno je zaključila predsjednica Davidović.

Galerija slika

U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir U Buni se igra humanitarni turnir

Podijeli