Novosti Sport Događanja

Splitski okršaj za Europu: Nadam se da ćemo prezentirati sve što smo zamislili

12.05.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice na splitskom Poljudu, u srijedu od 20.10 sati, igraju jednu od najvažnijih utakmica sezone i u slučaju pobjede ostvarit će toliko željeni cilj - plasman u Europu!

 Iako je najavio kako je spreman za okršaj s Hajdukom, Kristijan Lovrić ipak je nakon pauze od mjesec dana ostao na klupi, a u početnu postavu trener Siniša Oreščanin stavio je Banića, Musu, Nasiru Mora, Jovičića, Krizmanića, Steenvoordena, Babeca, Hamada, Nimelyja, Špikića i Matara.

"Hajduk igra dobro proljeće, spletom okolnosti su promijenili formaciju i mislim da su ofenzivnije bolji. Međutim, imaju i oni svojih problema, stvari koje moraju biti bolje i koje ćemo mi probati iskoristiti. Hajduk je na Poljudu uvijek Hajduk, no mi se bavimo sobom i idemo na pobjedu. Nadamo se da ćemo uspjeti prezentirati na terenu sve što smo zamislili i da će nam to donijeti ono što želimo," najavio je strateg turopoljskog prvoligaša.

U prvih 11 Hajduka su Kalinić, Todorović, Vušković, Čolina, Jurić, Fossati, Kačaniklić, Biuk, Umut, Dimitrov i Livaja.

Gorica je prije dva mjeseca na svom travnjaku izbacila Hajduk u četvrtfinalu Kupa, par dana prije toga je prvenstveni dvoboj na Gradskom stadionu završio bez pobjednika (1:1). Na posljednjem gostovanju na Poljudu, još pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa, Goričani su 'razmontirali Hajduk (2:4), a u prvom ovosezonskom dvoboju Splićani su u Velikoj Gorici poraženi 2:1.

"Mislim da je u redu pohvaliti momke za sve ono što su napravili. Sezona je bila duga i vrlo teška. Ja sam tu oko četiri mjeseca i mi u kontinuitetu lovimo, lovimo, lovimo, lovimo… Dobro smo pripremljeni, znamo što nam je raditi i na što moramo pripaziti u ovom susretu. Znamo dobro što treba uraditi na travnjaku i svjesni smo da ishod može biti poraz, remi ili pobjeda, ali ja sam uvjeren da će on uglavnom ovisiti o nama. Mi smo ti koji imamo veliku priliku koju treba iskoristiti i uvjeren sam da ćemo biti jako dobri," istaknuo je trener Splićana Paolo Tramezzani.

Trenutno je Gorica na trećoj poziciji s 59 bodova, četiri više od Rijeke i u slučaju pobjede potvrdila bi povijesni europski iskorak! Hajduk je na petom mjestu s 51 osvojenim bodom.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli