Novosti Sport Događanja

Lovrić se vraća na Poljudu: Prakitički cijele sezone smo na trećem mjestu, želimo ga i zadržati!

11.05.2021. / Damir Žbulj

Kristijan Lovrić se na travnjak vratio u najboljem mogućem trenutku, za veliki derbi s Hajdukom na Poljudu, koji bi mogao i potvrditi povijesni uspjeh turopoljskog prvoligaša, osvajanje trećeg mjesta i toliko željeni europski iskorak.

Tri kola prije kraja Gorica ima sedam bodova više od Rijeke i osam od Hajduka...

Nova pobjeda u Splitu označila bi početak europske fešte Goričana!

Lovrićev povratak se idealno uklapa u tu priču, jer Kiki je upravo Hajduku u ove tri nepune sezone zabio čak sedam golova, uz tri asistencije.

"Nakon lakše ozljede vratio sam se nazad i osjećam se stvarno odlično. Lijepo je ponovno biti među ekipom, među suigračima. Svakako mi je drago što se vraćam i želim pomoći ekipi da se izbori Europa!"

"Nadam se da ćemo u tome i uspjeti," najavio je najbolji strijelac i asistent Gorice, koji je posljednju utakmicu odigrao 10. travnja u 'nuli' s Varaždinom.

Njegov izostanak možda se najviše osjetio u polufinalu Kupa s Dinamom na Maksimiru, no, ekipa je i protiv Lokomotive i protiv Istre pa i neki dan protiv Osijeka pokazala kako zna pobijediti i bez njega na travnjaku.

"Jako teško mi je bilo gledati utakmice na televiziji, a ne možeš pomoći ekipi. Odradili su odličan posao, bez obzira što je bilo malo 'treme' na početku. Kasnije su se posložili, odlični su bili i proti Šibenika drugo poluvrijeme i proti Istre i protiv Lokomotive i sad protiv Osijeka. Skidam im kapu, srcem i dušom sam bio uz njih i čestitam i njima i treneru na svemu," naglasio je Lovrić i dodao:

"Pred nama su još tri utakmice, sad moramo dati svoj maksimum. Sad trebamo pokazati sve ono što nas krasi još i više od toga, kako bismo na kraju uspjeli doći do Europe, što nam je od početka i cilj. Praktički cijele sezone smo na tom trećem mjestu, želimo to i zadržati do kraja."

Gorica je prije dva mjeseca na svom travnjaku izbacila Hajduk u četvrtfinalu Kupa, par dana prije toga je prvenstveni dvoboj na Gradskom stadionu završio bez pobjednika (1:1). Na posljednjem gostovanju na Poljudu, još pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa, Goričani su 'razmontirali Hajduk (2:4), a u prvom ovosezonskom dvoboju Splićani su u Velikoj Gorici poraženi 2:1.

"Svi znamo što Hajduk predstavlja u hrvatskom nogometu, svi znamo kakve su to utakmice, svi znamo kakvi su to igrači. Kudikamo su bolja momčad nego što su bili i očekujem da će nam biti jako teško i neizvjesno. Ali smatram da uz našu kvalitetu i sve ono što nam je trener rekao mislim da možemo izvući povoljan rezultat, što bi bio veliki vjetar u leđa da dođemo do te treće pozicije," zaključio je ofenzivac Gorice. 

U prvom susretu 34. kola Istra 1961 i Lokomotiva su odigrali 1:1, u utorak još Osijek dočekuje Šibenik, dok će u srijedu Rijeka gostovati u Koprivnici, a Dinamo će novi naslov prvaka proslaviti na Maksimiru protiv Varaždina. Dvoboj Hajduka i Gorice zakazan je za 20.10 sati.

👋🏼 Velika Gorica. 🚏Sljedeća stanica - Split! #oneteamonedream #letsgo

Posted by HNK Gorica on Tuesday, May 11, 2021

Podijeli