Novosti Sport Događanja

Sopa se opet vraća: Očekujem agresivnu Goricu, očekujem svaki start na granici žutog kartona

10.02.2024. / Damir Žbulj

Nešto manje od tri tjedna nakon što su Gorica i Rijeka otvorili drugi dio prvenstvene sezone, isti suparnici će ponovno odmjeriti snage na istom mjestu, na Gradskom stadionu, u nedjelju od 17.10 sati.

U zaostalom dvoboju četvrtog kola Gorica je imala dva pogotka prednosti, ali je ekipa pod vodstvom Željka Sopića uspjela nadoknaditi zaostatak i u završnici doći do potpunog preokreta i 2:3 pobjede. Igralo se tada u nemogućim uvjetima, travnjak je bio okovan snijegom i ledom i gosti su se u konačnici ipak bolje snašli. Pomogla im je malo i VAR soba, s dva kaznena udarca, ali nogometaši Gorice su ipak sami krivi što nisu više izvukli iz tog dvoboja. Na kraju je živce izgubio kapetan Mrzljak, a neprimjerenom reakcijom i crvenim kartonom isključio se i za dva iduća dvoboja, s Lokosima i Dinamom, koje je turopoljski prvoligaš također izgubio.

Momčad Dinka Jeličića je u crnoj seriji slabih rezultata, posljednji put su slavili krajem studenog prošle godine protiv Rudeša, a nakon toga je Gorica osvojila tek jedan, jedini bod, od mogućih 18 u šest susreta. Mrzljak se u nedjelju vraća u sastav, ali i dalje zbog ozljeda nema Ndockyta i Majstorovića, dok će ovaj put zbog žutih kartona izostati Jurica Pršir, što će zaista biti veliki hendikep

Rijeka, s druge strane, igra sjajno, a nakon Gorice je slavila na Poljudu, preuzela vrh ljestvice i lidersku poziciju potvrdila uvjerljivim slavljem protiv Istre 1961. U Veliku Goricu Sopić i njegova družina stižu puni samopouzdanja:

"Igramo drugu utakmicu protiv Gorice u praktički dva tjedna. Bez obzira na nešto lošije rezultate Gorice mislim da su dobra momčad i da će se boriti za vrh do kraja prvenstva. Dobro su vođeni, ali u životu nekad radite 'k'o crnac' i nemate uspjeha, ponekad 'k'o šalabajzer' i imate. Ušli su u crnu rupu, a s druge strane mi imamo nekih svojih unutarnjih problema. Iskreno se nadam i vjerujem da 11 igrača koji će istrčati da će ostaviti zadnji atom snage na terenu da probamo uzeti tri boda. Nadam se da će se 'krvna' slika momčadi popraviti na bolje, ali nisam optimist za ovu utakmicu protiv Gorice", rekao je u najavi Sopa, koji ima značajnih problema s izostancima i ozljedama. Čabraja je van stroja, upitni su i Fruk, Goda, Dilaver, Janković...

"Očekujem jednu agresivnu Goricu, očekujem da će svaki start biti na granici žutog kartona. Mislim da na tu agresiju moramo odgovoriti svojom protočnosti lopte, kvalitetom i brzinom pasa. Nije se lako vaditi kad si 'u tunelu'. Moram biti realan, ne zato što sam bio u Gorici, to je jedno zahtjevno i teško gostovanje. Ovo prvu utakmicu smo dobili uz malu dozu sreće, ali kad se sve zbroji i oduzme, ne može se reći nezasluženo. Ovo će biti jedna nova utakmica i napomenuo sam dečkima da si ne možemo dozvoliti da ponovno tako slabo uđemo u utakmicu," dodao je strateg Riječana.

U nedjelju bi kiša mogla utjecati na kvalitetu goričkog travnjaka i ponovno će uvjeti za igru biti daleko od idealnih.

"Jednak će biti teren i nama i njima. Moramo biti u fokusu od prve minute i moramo napraviti sve da tri boda dođu na Rujevicu."

Sopić je svjestan da ga očekuje motivirani suparnik: "Lideri smo, možda će sada svi dodatno gristi, ali je ne poznajem niti jednog trenera, niti jednu ekipu, koja ulazi u utakmicu, a da ne misli da će pobijediti. To je bit sporta. Ali, mislim da se dosta toga pita i nas..."

"Najviše vjerujem u nas i našu kvalitetu. Mislim da dečki rade stvarno ozbiljno, fokusirani su i ne treba ih dodatno motivirati, nego ih ponekad treba smirivati na treninzima. Sve su to mladi dečki željni dokazivanja i moja je uloga u svemu tome više ih smirivati, nego motivirati. Stvarno mi je gušt raditi s njima. Na dobrom smo putu, dobro radimo, maksimalno vjerujem tim dečkima," zaključio je trener, koji je u našem gradu ostavio neizbrisiv trag i koji je prošle sezone uspio Gorici sačuvati prvoligaški status, na čemu mu svi turopoljski ljubitelji nogometa trebaju biti zahvalni. 

U prvoj utakmici 22. kola Varaždin je s 1:0 uspio svladati Rudeš, u subotu Osijek gostuje u Puli, a Dinamo igra kod Lokomotive, dok će u nedjelju još Hajduk na Poljudu ugostiti Slaven Belupo. 

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli