Novosti Sport Događanja

Škrljevo produbilo krizu goričkih košarkaša

19.12.2016. / Nefertum IT
Niti promjena trenera u goričkom prvoligašu pred derbi začelja protiv Škrljeva nije donijela pomak prema naprijed. Pozitivan šok kod igrača koji se očekivao dolaskom novog trenera Borisa Džidića koji je na klupu Košarkaškog kluba Gorica stigao u četvrtak izostao je te su Goričani pognutih glava napustili parket Gradske sportske dvorane nakon poraza od 83:73 protiv direktnog suparnika u borbi za ostanak.

trener velika.jpg

Gosti koji su za razliku od domaćih igrača koji su tražili individualna rješenja prikazali momčadsku igru, sasvim zasluženo su upisali pobjedu, upravo najjačim goričkim oružjem ove sezone, šutom, koji je bio daleko od idealnog, pogotovo u prvom dijelu kada su gosti nervozne domaćine koji su zaradili dvije nesportske pogreške ostavili na minus petnaest (43:28).

Korak prema pokazat će se kasnije nedostižnoj prednosti napravljen je sredinom druge četvrtine kada gosti predvođeni Konjevićem i Williamsom rade seriju od 13:2 za prvo dvocifreno vodstvo (32:22).

skrljevo velika 1.jpg

U istom ritmu gosti su nastavili i u trećem periodnu igre kada su tricom Antonija Bobana otišli na velikih 56:34. Niti promjena obrane od strane domaćih igrača nije donijela pomak prema naprijed, gosti su sa svih pozicija nemilosrdno trpali gorički koš. No, izlaskom Davora Konjevića iz igre radi pet prekršaja i gostujući je napad malo posustao, te su Goričani povezanim tricama Vrbice i Prgometa na tri minute do kraja stigli na samo minus šest (73:67). Međutim, odgovor Škrljeva stigao je u vidu trice Bobana koji je time ugasio sve nade domaćih košarkaša u mogući preokret.

skrljevo velika 2.jpg

skrljevo velika 3.jpg

skrljevo velika 4.jpg

skrljevo velika 5.jpg

A-1 LIGA, 11. KOLO
KK GORICA – KK ŠKRLJEVO 73:83 (18:17, 10:26, 18:21, 27:19)
KK GORICA:
Hrkač, Šutalo, Petrović 14, Jelenek 1, Mašić 10, Vrbica 16, Gudić 9, Ušić 6, Prgomet 17, Turić. TRENER: Boris Džidić
KK ŠKRLJEVO: Cook 8, Palčić 3, Juričić, Boban 15, Hrnjkaš, Vodopija 2, Konjević 17, Radunić 10, Marasović, Williams 17, Stipčić 11. TRENER: Damir Rajković

Podijeli