Novosti Sport Događanja

Rukometaši feštom u Dubrovniku savršeno zaokružili sjajnu večer velikogoričkog momčadskog sporta!

02.11.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice priključili su se našim sjajnim nogometašima i košarkašima te su ove prve subote u studenom svi naši prvoligaši u momčadskim sportovima stigli do dramatičnih prvenstvenih pobjeda!

-->> 'Beskrajan dan' Splićana u Velikoj Gorici: Lovrić i Suk još jednom 'uništili' Hajduk!

-->> [VIDEO] Brzoja sa sirenom pogodio tricu za slavlje u Osijeku

Goričani su u Dubrovnik na najdalje prvoligaško gostovanje stigli sa statusom blagog favorita, kojeg su na kraju i opravdali, ali tek u zanimljivoj i uzbudljivoj završnici (29:30).

Ekipa Andrije Nikolića je gubila praktički cijelo prvo poluvrijeme, u jednom trenutku i pet razlike (11:6), no, do predaha je uspjela doći do izjednačenja, uz zapaženu napadačku rolu Brune Negrana te golovima Cekovića, Žarkovića i Laljeka koji je postavio 15:15 na semaforu prije odlaska na predah.

Gorica je u nastavku preuzela inicijativu, počela graditi svoju igru te polako, ali sigurno ovaj izjednačen dvoboj okretati na svoju stranu.

Često su Goričani imali i dva zgoditka viška, predvodili su ponovno Ćavar i Laljek, a ključni pogodak zabija Šafranko u posljednjoj minuti, za 28:30 na semaforu. Domaći su u finišu uspjeli tek ublažiti poraz, a Nikolićevi momci uspješno su sačuvali loptu i na kraju zasluženo proslavili ovaj teško izboreni uspjeh.

Davor Ćavar briljirao je s devet golova iz deset pokušaja (4/5 s linije sedam metara). Laljek je dodao pet komada, dok je Negran precizan bio četiri puta, baš kao i Hrvoje Ceković. Vratari se nisu proslavili, Purić je imao četiri, a Sladoljev tek dvije uspješne intervencije, no, raduje činjenica da je i u takvoj večeri Gorica stigla do bodova.

U preostalim subotnjim susretima Paket 24 Premijer lige Zamet je s 33:26 nadigrao Umag, Spačva je s 30:21 deklasirala Sesvete, dok će u nedjelju na parket Bjelovar i Poreč te Varaždin i Dubrava.

Gorica se nakon šest odigranih susreta, s četiri pobjede, jednim remijem i jednim porazom, nalazi na drugoj poziciji, a u idućem kolu u goste im stiže riječki Zamet.

 

Podijeli