Novosti Sport Događanja

'Beskrajan dan' Splićana u Velikoj Gorici: Lovrić i Suk još jednom 'uništili' Hajduk!

02.11.2019. / Damir Žbulj

Baš kao u legendarnom filmu 'Beskrajan dan', Splićani su u Velikoj Gorici ponovno doživjeli istu sudbinu! Nakon 2:1 u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa samo tri dana kasnije u 14. prvenstvenom kolu Hajduk je doživio novi poraz, identičnim rezultatom, koji je samo potvrdio klasu i vrijednost Gorice, cijele ekipe, od njenog trenera pa do posljednjeg igrača s klupe...

Jer u manje od tjedan dana dobiti Rijeku na Rujevici pa dva puta Hajduk, teško se možemo sjetiti kad je to na domaćim travnjacima nekome pošlo za rukom...


Jakirović je, za razliku od srijede, ovaj put na teren od prve minute poslao svoj udarni sastav, s kapetanom Kahlinom na vratima, Ndiayem u špici, Marinom, Sukom i Čanađijom u veznom redu i nevjerojatnim Lovrićem na krilnoj poziciji, koji je ponovno briljirao i još jednom ostavio pečat u sjećanju svakog navijača Hajduka.

 

Sve je možda moglo drugačije završiti da su gosti u trećoj minuti bili prisebniji, odnosno da Joey Suk nije fantastičnom reakcijom 'spasio' Kahlinu i s gol linije izbio loptu u korner, poslije odlične akcije i udarca Caktaša.

Goričanima je taj trenutak bio impuls dodatnog samopouzdanja, koje je okrunio Kiki Lovrić, novim spektakularnim pogotkom iz slobodnog udaraca. Za razliku od Kupa ovo je bilo puno teža pozicija, puno dalje od vrata Posavca, no, čuvar mreže Hajduka ponovno je bio nemoćan (VIDEO)!

Hajduk je pohvatao konce igre, krenuo po zgoditak, koji je stigao nešto malo prije nego je sat na semaforu odvrtio 30. minutu. Jairo je pod gredu poslao projektil, koji je donio rezultatsko izjednačenje (VIDEO).

U nastavku je Hajduk u nekoliko navrata dobro 'zagrijao ' Kahlinu, ali isto je i Lovrić radio nered u obrani Hajduka. Sve je ponovno sjalo na svoje mjesto u finišu dvoboja, četiri minute prije isteka regularnog vremena. Lovrić je ubacio, a Joey Suk je glavom pospremio loptu u mrežu (VIDEO). Gosti su reklamirali zaleđe, sudac Pejin nije se oglasio i Gorica je ponovno došla do prednosti.

U dramatičnoj završnici Suk je zaradio drugu javnu opomenu i isključenje, ali brojčanu prednost Hajdukovci nisu znali, a niti mogli iskoristiti.

Nizozemac je uz pljesak s tribina, na kojima se okupilo gotovo četiri tisuće navijača, napustio travnjak, baš kao što je Lovrić na ulasku u sudačku nadoknadu prepustio mjesto Krešimiru Krizmaniću, uz ovacije cijele zapadne tribine...

Bila je to fenomenalna završnica idealnog nogometnog tjedna za Jakirovića i njegove igrače, koji su još jednom pokazali kako su prava momčad, spremna za najveće domete!

Gorica je trenutno na četvrtoj poziciji s 21 bodom, jednim više od Osijeka i dva od Lokomotive, koji imaju utakmicu manje. Rijeka prije gostovanja u Gradskom vrtu ima bod više, a Hajduk na drugoj poziciji ima 27 bodova. Apsolutni lider je Dinamo, koji je u subotu s 1:0 dobio Inter...

U idućem kolu, već u petak Goričane očekuje gostovanje u Puli kod Istre 1961, koju s klupe vodi Ivan Prelec.

Podijeli