Novosti Sport Događanja

Rendulić: Lovriću je od transfera sada važnije kako će organizirati svadbu i kako će to sve proći...

05.01.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice su krenuli s pripremama za nastavak sezone, u dobrom raspoloženju, željni da na 'proljeće' budu još bolji nego prošle godine.

Trener Krunoslav Rendulić otkrio je u kakvom je stanju ekipa:

"Praznici nisu bili dugi, što je i dobro. Malo je bilo odmora, ali igrači su zadržali razinu spreme koju su imali. Imamo neke probleme, Krizmanić je operirao trbušni zid i još se oporavlja, Jovičić je bolestan, Junior je na Afričkom kupu nacija..."

"Igrači su dobili određene programe koje su odradili. Napravili smo testiranja i svi su na zadovoljavajućoj razini, dakle, radili su i za vrijeme odmora," zadovoljno je potvrdio pa dodao:

"Priključili smo neke juniore, ali nas veseli povratak Pršira, koji se ozlijedio baš u trenutku kad je bio u dobroj formi. Suk se taman počeo vraćati, ali je imao peh na treningu i slomio je prst. Obojica sad rade normalno i nadamo se da će biti u pravoj formi."

Ponovno je u prvom planu eventualni transfer Kristijana Lovrića, ali Rendulić se previše ne zamaram spekulacijama.

"Veći problem mu je kako organizirati svadbu i kako će to sve proći," u svom je stilu, kroz šalu, pojasnio strateg turopoljskog prvoligaša. Lovrić će ove subote reći 'sudbonosno da' svojoj dugogodišnjoj djevojci Moniki Conjar. Prošle godine dobili su i dijete...

"Kiki nosi igru Gorice zadnjih godina. Jako nam je bitan, ali smo svjesni da će doći trenutak kad će otići. Valjda četvrti, peti prijelazni rok ga 'sele' u neki drugi klub, ali on je još uvijek ovdje, radi dobro i nadam se da će tako i nastaviti. Nema razloga. Vidjet ćemo što se dogoditi. Volio bih da ostane, ali vidjet ćemo..."

Plan je da ekipa cijelo vrijeme provede na velikogoričkom Gradskom stadionu, ali primjena vremena koja je stigla mogla bi poremetiti te planove.

"Nema vremena za puno utakmica. Imamo dvije prave utakmice, ali bit će više treninga. Imamo doma sve uvjete, osim ako ne zapadne puno snijega, onda ćemo razmišljati o promjeni lokacije."

Treninzima su priključeni i talentirani juniori. Caio da Cruz već je osjetio seniorski prvoligaški nogomet, a priključili su mu se i 17-godišnji desni bek David Sim i ofenzivni vezni Luka Brlek, 18-godišnjaci golman Faruk Dalipagić, branič Marco Ćurić, veznjak Vinko Skrbin i napadač Vanja Kulenović te 19-godišnji lijevi bek David Kovačić i zadnji vezni Patrik Jug.  

"Dečki su motivirani, Cruz i Dalipagić su s nama već dulje vrijeme, Jugi i Kovačić su već i prije trenirali s nama. Ostali dečki su 'novi'."

Pojačanje u napadu traži se i u trećeligaškom 'bazenu' igrača.  

"Ante Jurić je isto s nama, igrač Belišća, koji je trenutno najbolji strijelac 3. HNL Istok. Pokazao je određenu kvalitetu i imat će se priliku nametnuti."

Nastavak sezone predviđen je za kraj siječnja i gostovanje u Puli, a već 5. veljače u Veliku Goricu stiže Hajduk!

"Stremimo biti bolji nego jesenas. Moramo postaviti ljestvicu malo više, ne smijemo se zadovoljiti s nekim prosjekom, onime što smo napravili. Jer, ako upadneš u neku zonu komfora onda nema napretka. Očekujem od svih igrača da pokažu više, oni to sigurno mogu. Imamo prostora za napredak, i u obrani i u napadu. Puno smo primili golova, nekad je nevjerojatno kakve smo šanse promašivali. Treba nam više koncentracije, malo više odlučnosti, malo više agresije. Moramo to popraviti!"

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli