Novosti Sport Događanja

Prela: Moj 'klub navijača' sigurno je najzadovoljniji ovakvim raspletom

26.08.2019. / Damir Žbulj

Posebno emotivan bio je povratak Ivana Preleca na svoj Gradski stadion, u svoju Veliku Goricu, gdje je započeo svoju igračku i trenersku karijeru i gdje je ostvario do sada svoj najveći uspjeh, osvajanje Druge HNL i plasman u elitno društvo hrvatskih prvoligaša.

Nogometni put odveo ga je prošle godine u Poljsku, a prije početka ove sezone u pulu, gdje iz tjedna u tjedan potvrđuje svoj trenerski talent.

-->> [VIDEO] Hamad debitirao pogotkom, Prelecova Istra zasluženo uzela bod

Pokazao je to i u okršaju sa 'svojom' Goricom, kojoj je apsolutno zasluženo uzeo bod, a nije bio daleko niti od velikog slavlja.

"Čestitao bih i jednoj i drugoj ekipi na trudu i zalaganju koje su prikazali. Prvo poluvrijeme je bilo siromašnije, uz teške vremenske uvjete koji su utjecali na igru. Mislim da smo imali 'problem' što smo zabili taj pogodak i nakon toga smo se previše povukli..."

"Ciljano smo se branili kako smo se i pripremali za ovu utakmicu, ali ono što nije bilo dobro je naša faza napada, jer smo izbjegavali preuzeti odgovornost, izbjegavali igrati protiv visokog pritiska Gorice, što smo pripremali. Znali smo da to možemo iskoristiti i iz toga izvući neke dobre stvari," analizirao ej Prela pa dodao:

"Bježali smo od odgovornosti i s tim prvim poluvremenom nikako ne možemo biti zadovoljni."

Puljani su već u šestoj minuti stigli do prednosti, ali je početkom nastavka domaćin stigao do izjednačenja...

"U drugom poluvremenu mislim da je utakmica generalno bila življa, dinamičnija i zanimljivija za gledatelje. napravili smo ono što smo željeli, oduzeli smo Gorici prostor, jer smo znali koliko su opni fizički dominantna momčad i jaka u zračnim duelima, pravovremena i čvrsta."

"Znali smo, ako im ostavimo prostora i mogućnost da osvajaju skokove, da ćemo biti u problemima. Povukli smo se i čekali pa tražili svoje prilike iz tranzicije. Sve ono što smo pripremali ipak smo i prezentirali i na kraju je ovaj rezultat možda i najpravedniji. Iako mislim kako smo po šansama bili za korak bliže pobjedi," smatra velikogorički strateg na klupi Istre 1961.

Bogate uspomene vežu Preleca za Radnikov stadion, sigurno mu nije bilo svejedno, ali je na tribini imao podršku svojih najmilijih, obitelji i prijatelja, baš kao i njegov pomoćnik Damir Grlić Cico.

"U pripremi utakmice sam mislio kako neće biti nikakav problem. Ali, kad smo ulazili u krug stadiona malo mi je postalo teže. Ali, to je sport i on piše pun lijepih stvari i ovo je bila jedna od tih. U jednu ruku je bilo čudno, ali poslije mi je bio gušt."

"Ne tribini sam imao svoj 'klub navijača'. Doveli smo ih u tešku situaciju, jer nisu znali za koga navijati. Bila je obitelj, prijatelji i mislim kako su oni najzadovoljniji raspletom," istaknuo je s velikim osmijehom na licu.

Mario Ćuže, Dinamovac na posudbi u Istri, stigao je na gostovanje u Goricu kao najbolji strijelac HT Prve lige, ali Kahlini nije zabio, iako je u samom finišu dvoboja imao jednu izuzetnu priliku.

Morao se posvetiti i obrambenim zadaćama pa je možda ponestalo snage za realizaciju...

"To je i za njega odrastanje. Nogomet se sastoji od četiri segmenta - faza obrane, napada i obje tranzicije. Znamo koje su njegove napadačke kvalitete, to i pokazuje, ali ono što može unaprijediti je faza obrane. Prva HNL će mu u Istri donijeti taj napredak, Imao je dosta obrambenih zadataka u ovom susretu i odrađivao ih je vrlo korektno. Definitivno će mu to omogućiti rast i razvoj."

"Znali smo ako prihvatimo 'borbu' na travnjaku da ćemo biti u težoj poziciji. Htjeli smo to izbjeći. Nije me trener Jakirović iznenadio sa sastavom, to je bilo i nekako za očekivati," dodao je Prelec, koji se ipak nada kako će u nastavku sezone njegova ekipa biti snažnija za kojeg igrača:

"Imamo još nekoliko dana prijelaznog roka. Imamo određene realne okolnosti i limite po pitanju budžeta i financijske moći, koje u ovom trenutku nemamo. Vjerujem kako će se to do zime promijeniti. U suradnji s vlasnicima iz Španjolske dogovaramo i pregovaramo i nadam se kako ćemo uspjeti dovesti još nekog igrača. Sve je otvoreno, čak i posudbe iz Dinama i drugih prvoligaških klubova..."

Nakon šest odigranih kola Prelecova Istra je na šestom mjestu sa sedam osvojenih bodova, jednim manje od Gorice. U idućem kolu Žuto-zelene očekuje veliki izazov, jer na Drosinu stiže sve bolji Osijek, koji je ove nedjelje dobio Hajduk.

(Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

 

 

Podijeli