Novosti Sport Događanja

Oreščaninov 'jedan dan u uredu': Neke stvari koje smo planirali nismo ispunili...

13.05.2021. / Damir Žbulj

Gorica je u srijedu na Poljudu doživjela jedan od svojih najtežih poraza u povijesti. Već jednom je teško stradala u Splitu, no, ovaj put je od samog rezultat gora bila nemoć turopoljskog prvoligaša, koji u 90 minuta nije stvorio niti jednu pravu priliku pred suparničkim vratima, niti jednom nitko nije zapucao u okvir Hajdukovog gola...

Za trenera Sinišu Oreščanina to je ipak bio 'samo jedan dan u uredu'...

"Nije išlo ovaj put, definitivno. Nismo zadovoljni. Hajduk je zaista bio dobar, zasluženo je pobijedio. Nekakve stvari koje smo planirali nismo ispunili na najbolji način..."

"Nije sad lako, ali to je samo 'jedan dan u uredu' i to su stvari koje se događaju. Imali smo već jednu takvu utakmicu s Rijekom. Tada smo drugo poluvrijeme bolje reagirali," smatra strateg Gorice i dodaje:

"Ne smijemo se 'uljuljati', ući u nekakvu negativu, jer to jednostavno tako treba prihvatiti, kao 'jedan dan u uredu'. Prespavali smo, pripremao se za iduću utakmicu, koja dolazi vrlo brzo i to je to."

"Nije bilo lagano na poluvremenu, moraš razgovarati..."

Goričani su i dalje na trećoj poziciji, koja sigurno vodi u Europu, imaju četiri boda prednosti ispred Rijeke i pet više od Hajduka. U idućem kolu na Gradski stadion dolazi prvak Dinamo, a u posljednjem kolu Oreščaninova momčad gostuje na Rujevici. I dalje Gorica sama odlučuje o svojoj sudbini.

"Mislim da smo čak u prvom dijelu i krenuli OK, tako nam se činilo. Ali, gol te presiječe, iz četiri udarca zabili su tri pogotka, imali su još dvije, tri šanse i rezultat je realan. Znamo koje stvari nisu bile dobre, u četvrtak ćemo se oporaviti i od petka idu pripreme za nedjelju i Dinamo. Trebamo popraviti neke stvari."

"Dinamo je uvijek Dinamo. Trebamo se okrenuti sebi i gledati našu izvedbu. Očekujem dobru utakmicu, oni će htjeti 'igrati', nama to u principu paše. Vidjet ćemo, no, optimističan sam bez obzira na ovu utakmicu. Smatram da se možemo popraviti, očekujem dobru utakmicu," istaknuo je Oreščanin.

Više od poljudskog poraza 'boli' mlaka reakcija ekipe u nastavku utakmice. U sličnoj situaciji Gorica je bila i početkom prošlog mjeseca protiv Rijeke. Gubila je 0:4 na svom terenu, ali je na kraju gotovo došla do izjednačenja. Protiv Hajduka igrači kao da su čekali da utakmica što prije završi.

"Planirali smo 20-ak minuta za Lovrića, nije četiri tjedna bio u trenažnom procesu, nismo ga željeli staviti od početka. Njemu je svaki trening bitan i konkurirat će za nedjelju, baš kao i Junior koji je odradio kartone. Imat ćemo bolji 'roster' za tu nedjeljnu utakmicu," poručio je trener.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli