Novosti Sport Događanja

Debakl na Poljudu

12.05.2021. / Damir Žbulj

Hajduk je posljednji put dobio Goricu u veljači prošle godine na Poljudu. Bilo je 'katastrofalnih' 6:0, a takav potop otkazom je platio tadašnji trener Sergej Jakirović.

Ništa ovaj 4:0 poraz pod vodstvom Siniše Oreščanina nije manji debakl turopoljskog prvoligaša!

Trener Gorice u potpunosti je promašio u pripremi i postavljanju momčadi za ovu utakmicu. Oporavljenog Lovrića ostavio je na klupi, Steenvoordena je stavio u veznu liniju da 'pazi' na Livaju, a nizozemski defenzivac je svojim potezima u otvaranju utakmice usmjerio ovaj dvoboj na stranu domaćina. U vrhu napada ponovno je krenuo Matar Dieye, dok mu Mudrinski i dalje grije klupu...

Naš sastav za dvoboj na Poljudu! 💯

Posted by HNK Gorica on Wednesday, May 12, 2021

 

Musa Muhammed i Nasiru Moro u posljednjoj liniji nisu se znali nositi s pritiskom Hajdukovaca i potop na Poljudu u prvih 45 minuta samo je bila realna slika stanja na travnjaku. A mogao je rezultat komotno biti i pogubniji za Oreščaninovu ekipu...

Sve je krenulo nizbrdo kad je Steenvoorden nepotrebno u 13. minuti srušio Livaju na rubu kaznenog prostora, a mladi Vušković fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca.

Praktički se tek krenulo s centra, a već je bilo 2:0. Steenvoorden je izgubio loptu na sredini terena, u nastavku akcije lopta dolazi do Biuka, koji je ispremiješao obranu Gorice, uspio ga je privremeno zaustaviti tek vratar Banić, ali na povratnoj lopti u sredini kaznenog prostora šestorica Goričana puštaju Kačaniklića da neometano poentira.

Samo je sreća spasila goste u 19. minuti, jer je Livaja iz izgledne pozicije uzdrmao vratnicu, no, nije puno trebalo da padne i treći gol. Iskusni Livaja zabio se u Jovičića i tako 'natjerao' suca Pejina da svira kazneni udarac. Livaja je smireno i realizirao udarac s bijele točke.

U finišu prvog dijela do izražaja ponovno dolazi potpuna nemoć Gorice, Stipe Biuk je prošao nekolicinu igrača i na kraju majstorski matirao Banića.

U nastavku su Goričani samo čekali da što prije prođe tih drugih 45 minuta. Oreščanin je uveo i Lovrića, koji se tek oporavio od ozljede i možda bi bilo bolje da nije niti sudjelovao u ovom potopu.

Hajduk je u sudačkoj nadoknadi postigao i peti gol, Nasiru Moro je svladao Banića, ali je autogol ipak poništen zbog zaleđa u začetku akcije.

Sve u svemu, bila je ovo jedna od najslabijih utakmice u prvoligaškoj povijesti Gorice, a svakako najgora partija pod vodstvom Siniše Oreščanina.

Mogla se na Poljudu pobjedom osigurati Europa, a sada situacija više nije tako blistava. I dalje je Gorica na trećoj poziciji s 59 bodova, četiri više od Rijeke i samo pet od Hajduka.

Ali, u nedjelju na Gradski stadion dolazi Dinamo, a u posljednjem kolu Gorica ide na Rujevicu kod Rijeke.

 

Stipe, Stipe...👏👏👏❤️💙

Posted by HNK Hajduk Split on Wednesday, May 12, 2021

 

HT PRVA LIGA, 34. KOLO:
HAJDUK _ GORICA 4:0 (4:0)
Strijelci: Vušković 13', Kačaniklić 16', Livaja (23' 11m), Biuk 39'

HNK HAJDUK: Kalinić - Todorović, Vušković, Dimitrov (od 5. Ševelj), Čolina - Fossati, Jurić - Kačaniklić (od 56. Jairo), Livaja, Biuk (od 74. Jakoliš) - Umut (od 74. Diamantakos). Trener Paolo Tramezzani.
HNK GORICA: Banić - Musa (od 46. Doka), Moro, Jovičić, Krizmanić - Steenvoorden (od 70. Pršir), Babec - Hamad (od 70. Lovrić), Nimely (od 46. Dvorneković, od 88. Mitrović), Špikić - Matar. Trener Siniša Oreščanin.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

(Foto: Milan Sabic/PIXSELL)

Podijeli