Novosti Sport Događanja

Oreščanin: Ovakva pobjeda gradi samopouzdanje momčadi!

13.02.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice osvojili su protiv Šibenika izuzetno važan tri boda u svojoj borbi za izlazak u Europu. Junak je bio Hrvoje Babec, koji je spretno 'ugurao' loptu u mrežu poslije ubačaja iz kuta Špikića.

-->> Babec zabio, Špikić asistirao, Banić ponovno sačuvao mrežu netaknutom!

Pamtit će se samo rezultat, jer zbog vremenskih uvjeta, polarne hladnoće, zaleđenog travnjaka i snažnog vjetra gotovo da nije bilo moguće igrati normalnu utakmicu.

"Pokušali smo, probali smo igrati, ali kad krene utakmica u ovakvim uvjetima onda se gubi svaki plan kojeg si trenirao i radio."

"Prvenstveno čestitam igračima obje momčadi na prikazanom trudu, mislim da se ipak nitko nije ozlijedio," istaknuo je trener Siniša Oreščanin pa posebno naglasio:

"Ova utakmica i način na koji smo dobili gradi samopouzdanje momčadi!"

"Prvo poluvrijeme smo igrali protiv vjetra, bilo je stvarno teško. U drugom poluvremenu smo napravili neke zamjene, ali nije tu bilo puno nogometa i čekali smo taj jedan prekid..."

"Pobjeda je važna za naš momčadski duh, koji nam ne fali, ali nikad nije na odmet."

U samoj završnici gosti su mogli do boda, ali je udarac Schildenfelda zaustavila vratnica i spasila Banića i njegove suigrače.

"Ovo je bila utakmica u kojoj niti ne možeš igrati dobro, a uzmeš tri boda. To je neprocjenjivo."

Već u srijedu na Gradskom stadionu je novi okršaj, u goste stiže Rijeka u izravnom okršaju za treću poziciju na ljestvici.

"Nadamo se boljem vremenu, kako bismo mogli odigrati normalnu utakmicu. Igrali smo s Rijekom nedavno i nadam se da možemo očekivati dobru partiju," zaključio je strateg Gorice.

Podijeli