Novosti Sport Događanja

Babec zabio, Špikić asistirao, Banić ponovno sačuvao mrežu netaknutom!

13.02.2021. / Damir Žbulj

U ekstremnim vremenskim uvjetima, uz zaleđeni travnjak, snažni 'polarni' vjetar i temperaturu ispod nule, Gorica i Šibenik nisu odigrali utakmicu za pamćenje, no, na kraju će se pamtiti samo pogodak Hrvoja Babeca poslije ubačaja iz kuta Darija Špikića, osvajanje vrijedna tri boda i nastavak pozitivnih rezultata Goričana pod vodstvom Siniše Oreščanina.

Bez suspendiranog Kristijana Lovrića, najboljeg topnika domaćeg prvenstva, bilo je jasno kako će turopoljski prvoligaš imati problema pred suparničkim vratima, međutim, 20-ak minuta prije kraja ukazao se Babec, koji je u petercu spretno ugurao loptu u mrežu, nakon kornera s lijevi strane kojeg je odlično izveo Špikić.

Težak teren i orkanski vjetar ponovno su diktirali ritam ove utakmice, slično kao što je to bilo i u posljednjem međusobnom okršaju ovih klubova na Šubićevcu.

Ishod je, srećom, ponovno bio isti...

Početna jedanaestorica protiv HNK Šibenik! ❤️⚫️ #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Saturday, February 13, 2021

Na obje strane nije bilo previše prilika, Šibenčani su sredinom prvog dijela žalili za sjajnim dalekometnim pokušajem Jurića, no, vrhunski je intervenirao Banić, koji i dalje mijenja nedovoljno oporavljenog kapetana Kahlinu na goričkim vratima.

Domaći su opasniji neposredno prije odlaska na predah. Nakon velike pogreške šibenske obrane na centru Kalik se sjurio prema vratima, ali je vratar Labrović istrčao na 40-ak metara od svog gola i u posljednji trenutak uspio spriječiti siguran pogodak. Imao je ubrzo priliku i Matar, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora odlazi pored gola.

Oreščanin je već na poluvremenu iz igre izvadio Matara, Suka i Hamada, a uveo Mudrinskog, Dvornekovića i Mitrovića. Međutim, zbog teških vremenskih uvjeta nije to donijelo neku terensku nadmoć domaćinu.

Opasno je Gorica živjela u samoj završnici, poslije kornera je lopta stigla do bivšeg reprezentativca Schildenfelda, koji pogađa gredu. U nastavku akcije gosti traže kazneni udarac, ali sudac Batinić i VAR soba nisu reagirali pa je Banić još jednom sačuvao svoju mrežu netaknutom.

I dalje je fantastičan pogled na ljestvicu, Goričanima je ovo bila 12. pobjeda u 20. nastupu i s 39 bodova učvrstili su treću poziciju na ljestvici s devet bodova prednosti ispred Rijeke, koja ima dvije utakmice manje. 

Upravo će Gorica i Rijeka u srijedu na Gradskom stadionu igrati zaostali susret devetog kola! Bit će to još jedan veliki okršaj ovih klubova i prilika za nastavak sjajnog pozitivnog niza. 

 

Podijeli