Novosti Sport Događanja

Mirna plovidba goričkih rukometaša

18.12.2016. / Nefertum IT
Neprekidno gorički rukometaši u najvišem razredu hrvatskog rukometa igraju od 2010. godine. Bilo je tijekom ovih sedam sezona, uključujući i ovu aktualnu svakojakih rezultata, no Goričani su uvijek držali glavu iznad vode, uspješno čuvavši svoj status premijerligaša. Nerealne ambicije iz njihovih redova nikada se nisu mogle čuti, pa je vrlo vjerojatno i to jedan od razloga opstojnosti koja počiva na domaćim snagama, koje potpomogne tek pokoji igrač sa strane koji se dobro uklopi u taj orkestar kojim u posljednje četiri sezone dirigira Hrvoje Pekera. Ove sezone od novih lica tu su tek Davor Ćavar i Ivan Matić, koji zajedno sa ostatkom suigrača dobro guraju kroz prvenstvo.

-Momčad je iznijela ovaj teret, jer igrači se jako dobro nadopunjuju. Uvijek netko iskoči i povuče- kaže nam trener Hrvoje Pekera.

hrk velika.jpg

Prvi dio sezone približio se kraju, a Goričani čvrsto drže sredinu ljestvice. Mogao je bodovni saldo biti i jači za pokoji bod, jer u tri neizvjesne završnice dohvatili su tek dva boda, iako su u svakoj od tih utakmica imali zadnji napad. No, sve to vratilo im se zato u Poreču, gdje su na koljena bacili do tada neporaženog domaćina.

-Nakon svega viđenog realno je ovo što imamo. Biti u gornjem dijelu poretka naš je jedini cilj- o ambicijama će trener Pekera, čija momčad za neuspjeh na domaćem terenu ne zna već godinu dana.

hrk velika 1.jpg

A upravo pred domaćim navijačima, Gorica je zaključila ovogodišnju sezonu,pobjedom protiv Metalca kojeg su par dana kasnije porazili i u Kup utakmici.  

 

Podijeli