Novosti Sport Događanja

Lomnica i Sutla ponudili ono najbolje od nogometa

02.10.2016. / Nefertum IT
S velikom znatiželjom otišao sam jutros u Lomnicu na susret između prošlogodišnjeg prvaka Prve županijske lige, domaće Lomnice koja iako je novak dobro gura u višem rangu i njihovih gostiju iz Šenkovca, momčadi Sutle. Nakon odgledanih 90 minuta nisam požalio, a vjerujem da tako misli i više od stotinu okupljenih gledatelja koji su mogli vidjeti sve ono najbolje od nogometa. Sedam pogodaka, dva preokreta, dobar tempo i zadovoljni gledatelji ono su što privlači na utakmice, a sve to moglo se vidjeti na jutrošnjoj utakmici u kojoj je Lomnica slavila s 4:3.

lomnica velika.jpg

Lomnica je bila daleko bolji protivnik u prvih pola sata, a ozbiljnije prilike nisu realizirali Mateo Kljajić i Igor Mostarlić koji je u 33. minuti izborio isključenje gostujućeg vratara Hrvoja Galića, umjesto kojega je na gol stao Josip Olovec. Brojčanu nadmoć i bolju igru Lomnica je kapitalizirala u 39. kada je Kljajić pogodio za 1:0 na dubinsku loptu Krizmanića, a isti je igrač u 48. povisio na 2:0.

lomnica velika 1.jpg

U tom trenutku nitko od okupljenih gledatelja nije mogao niti pomisliti da tek slijedi ono pravo. Domaći igrači kao da su pomisli da je kraj utakmice, a samo tri minute kasnije nesmotrenost obrane koristi Martin Hruševar koji smanjuje na 2:1, a isti je igrač u 68. pogotkom iz slobodnog udarca koji ide na dušu domaćeg vratara Josipa Pogledića poravnao rezultat.

lomnica velika 2.jpg

Šok i nevjerica u domaćem dijelu gledališta do punog je izražaja došla u 77. minuti kada je Marko Vorih doveo goste u vodstvo. Domaća momčad baca sve karte u napad, te tri minute kasnije dobiva šansu za izjednačenje. Rukom u svom šesnaestercu igra Martin Šintić, što pogotkom iz kaznenog udarca kažnjava Igor Mostarlić koji je u naslovnoj ulozi i pet minuta kasnije kada ga prekršajem za novi jedanaesterac zaustavlja Tomislav Ivanković. I u drugom pokušaju Mostralić je nepogrešiv te pogađa za konačnih 4:3.

lomnica velika 3.jpg

I dok su na jednoj strani domaći igrači slavili veliku pobjedu, gosti kao i njihove pristaše najviše su se okomili na sudačku trojku na čelu s Antoniom Vukadinom koja nije napravila niti jednu veću pogrešku, ma što oni mislili o tome.



JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 9. KOLO
NK LOMNICA - NK SUTLA 4:3 (1:0)
STRIJELCI:
1:0 Kljajić (39), 2:0 Kljajić (48), 2:1 Hruševar (51), 2:2 Hruševar (68), 2:3 Mar. Vorih (77), 3:3 Mostarlić (80- 11m), 4:3 Mostarlić (85- 11m)
NK LOMNICA: Pogledić, P. Ćurić, Arbanas, Kljajić, J. Ćurić, Polak, Štuban (od 89. Beg), Krizmanić, Bojčić, M. Ćurić, Mostarlić. TRENER: Josip Košutić
NK SUTLA: Galić, M. Vorih (od 67. Šintić), Šarušić (od 46. Gaiser), Ivanković, Mar. Vorih, Marković, Hruševar (od 86. Šiler), Leskovar, Rašić, Remenar (od 86. Beluhan), Olovec. TRENER: Marijan Pažin  

Podijeli