Novosti Sport Događanja

Krizmanić: U prošloj utakmici smo ostali 'dužni' prema naprijed, to moramo promijeniti

21.08.2021. / Damir Žbulj

Nakon poraza od Hajduka i Dinama nogometaši Gorice pokušat će se vratiti na pobjedničke staze protiv Slaven Belupa, u subotu od 18.55 sati na našem Gradskom stadionu.

Koprivničance trenira Dean Klafurić, koji sigurno jako dobro poznaje Goricu, a pred svojom obitelji i prijateljima sigurno će željeti ostvariti što bolji dojam i rezultat sa svojom momčadi.

Goričani su pod vodstvom Krunoslava Rendulića ove sezone dva puta slavili, protiv Šibenika i Istre 1961, a bez bodova su ostali protiv Rijeke, Hajduka i Dinama.

"Situacija je bolja nego prije dva tjedna. Imali smo problema s nekim ozljedama, ali sada ide na bolje. Junior je počeo trenirati, isto kao i Kalik, s te strane smo sretni i zadovoljni."

"Ova dva zadnja poraza nismo planirali, ali su se dogodila. No, to je posljedica i naših problema i snage protivnika."

"Ispred nas je zahtjevna i teška utakmica, ali mi imamo svoju računicu, idemo pobijediti, kao i svaku drugu utakmicu," najavio je strateg turopoljskog prvoligaša, koji je i komentirao subotnjeg suparnika:

"Oni su dobra momčad, koja s manjim izmjenama tri godine igra na okupu. Dosta su čvrsti, odgovorni, s jakom tranzicijom,"

"Svaka utakmica je zahtjevna, neće niti ova biti drugačija..."

"Gorica mora biti maksimalna kako bi došla do svog cilja. Liga je jaka, Slaven će doći sa svojom računicom, ali mi idemo po tri boda," ponovio je Rendulić pa potvrdio kako će biti promjena u početnoj postavi u odnosu na utakmicu s Dinamom u prošlom kolu.

"Bit će ih sigurno, što vezano za pozicije, što za imena u momčadi..."

Naš 'domaći dečko' Krešimir Krizmanić bit će i dalje neizostavni dio prvih 11, nakon što je propustio dvoboj prvog kola na Rujevici zbog prošlosezonskih žutih kartona i suspenzije.

I mladi hrvatski reprezentativac se nada kako će protiv Farmaceuta prekinuti ovaj negativan niz iz prethodna dva kola i porazi od Hajduka i Dinama.

"Nisu nas uzdrmali, porazi su sastavni dio nogometa, ali trebamo biti svjesni što nije bilo dobro u te dvije utakmice i što trebamo popraviti. Bilo je i dobrih stvari, ali pod dojmom sam kako smo u prošloj utakmici ostali 'dužni' prema naprijed, nismo prijetili pred suparničkim golom. Slaven Belupo je čvrsta i organizirana momčad, koja u gostima igra defenzivnije i trebat ćemo biti opasniji ispred njihovog gola, ako želimo pobijediti.."

U posljednja dva domaća dvoboja sa Slaven Belupom Gorica je upisala minimalan poraz, bez postignutog pogotka. No, Goričani su isto tako slavili i u posljednja dva gostovanja u Koprivnici.

Lani su još dva okršaja završila bez pobjednika i bez golova.

"Svaka utakmica je nova, ono što je bilo prije nema veze s onim što je pred nama. Svaka naša utakmica s Belupom je bila 50/50, nikad se ne zna što će se dogoditi, ali igramo doma i moramo ići po pobjedu," istaknuo je Krizmanić pa se okrenuo budućnosti:

"Dosta je mlađa momčad u odnosu na prošle sezone. Stiglo je nekoliko igrača koji nemaju iskustva igranja u ovom rangu, trebat će malo vremena da svi još malo bolje upoznamo i mislim da će Gorica, kad se to dogodi, ponovno biti jako dobra i opasna ekipa."

Na tribinu mogu doći navijači, ali samo oni s EU COVID potvrdom. Krizmanić očekuje njihovu podršku:

"Možemo obećati da ćemo dat sve od sebe da pobijedimo i samo s takvim mentalitetom možemo napredovati!"

U petak je na otvaranju šestog kola Hajduk pogotkom u petoj minute sudačke nadoknade uspio dobiti Hrvatski dragovoljac u gostima. U subotu još igraju Dinamo i Lokomotiva, dok će u nedjelju Osijek gostovati u Puli, a Šibenik u Rijeci.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli