Novosti Sport Događanja

Klafurić se 'vraća' u Veliku Goricu: Velike su emocije u pitanju, to je moj klub i moj grad

20.08.2021. / Damir Žbulj

U susretu šestog kola HT Prve lige u subotu se od 18.55 sati na Gradskom stadionu igra dvoboj Gorice i Slaven Belupa.

Bit će to posebna utakmica za Deana Klafurića, Velikogoričanina iz Kurilovca, koji je dio svoje karijere i proveo u Gorici!

"Očekivanja su ista kao i pred svaku drugi susret. Utakmica je jedan praznik, utakmica je izazov za sve nas, za igrače, za trener, kako bismo pokazali ono što radimo na treninzima i da taj trud i rad pratimo kroz napredak u našoj igri i naravno, kroz rezultate!"

"Velike su emocije u pitanju! Emotivan sam, to je moj klub, to je moj grad i veselim se tome, jer ipak dolazim doma. Bit će teško za moju obitelj, za moje prijatelje," s velikim osmjehom je poručio pa dodao:

"Ali, ja sam trener Slaven Belupa sada, tako se i ponašam!"

Nahvalio je HNK Gorica i predsjednika Črnka....

"Gorica je fenomenalan klub, koji je izrastao, nakon mog odlaska, u jedan od najbolje organiziranih klubova u Hrvatskoj, prvenstveno zahvaljujući predsjedniku Črnku, koji je jedan odličan sportski djelatnik. On to pokazuje i svojim angažmanom u Hrvatskom nogometnom savezu i s kojim sam imao zaista kvalitetnu i profesionalnu suradnju na zavidnoj razini."

Analizirao je 49-godišnji strateg i svog subotnjeg suparnika.

"Nećemo otkriti 'toplu vodu' kad kažemo da su jako dobra ekipa. Imaju Lovrića, koji ima odličan dribling i još bolji udarac. Reprezentativac je Hrvatske! Ima tu još igrača, od mladih reprezentativaca pa do iskusnog Matije Dvornekovića, koji ima iza sebe i internacionalnu karijeru. No, prije svega, Gorica je jedna dobra momčad, a to pokazuje od prve sezone i ulaska u Prvu HNL. Radi se o ozbiljnoj i organiziranoj momčadi, ali mi smo na tragu da možemo ući u jednu zanimljivu utakmicu."

"Atmosfera je odlična, igrači su na zavidnoj razini angažmana i očekujemo da pokažemo to u subotu," zaključio je za kraj Klaf, prije svog 'povratka' u Veliku Goricu.

Njegov Slaven Belupo je u prvom kolu senzacionalno slavio kod Dinama na Maksimiru, a nakon toga je remizirao s Osijekom i Šibenikom, a izgubio od Lokomotive i Hajduka. Gorica ima tek jedan bod više, nakon pobjeda nad Šibenikom i Istrom 1961 te poraza od Rijeke, Hajduka i Dinama.

Na otvaranju šestog kola Hajduk u petak gostuje kod Hrvatskog dragovoljca, dok u subotu još igraju Dinamo i Lokomotiva. U nedjelju Osijek igra u Puli, a Šibenik kod Rijeke.

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli