Novosti Sport Događanja

Kovačević: Ostali smo mirne glave, digli smo agresivnost i to nam je donijelo pobjedu

06.01.2021. / Damir Žbulj

Odličan je pogled na ljestvicu HT Premijer lige na početku nove godine. Gorica je trećim uzastopnim slavljem uhvatila priključak za vodećim Zadrom, koji je ove sezone tek dva puta poražen, na početku sezone u Gradskoj sportskoj dvorani i sredinom studenog kod gradskog rivala Sonik Puntamike.

Ekipa Josipa Sesara izgubila je ove sezone tri prvenstvene utakmice, ali je u posljednje vrijeme u solidnoj formi i s optimizmom gleda prema budućim izazovima.

"Igrali smo protiv Šibenke prije nekoliko dana doma i ovo je bio 'uzvrat'. Znali smo da će nam biti puno teže jer su oni bolji na svom parketu. Dosta smo bili loši u prvom poluvremenu, ali smo ostali mirne glave, digli smo agresivnost i to nam je donijelo pobjedu," istaknuo je nakon utakmice Maj Kovačević.

-->> Preokret na Baldekinu: Mazalin opet predvodio borbene Bikove

Mazalin i Ljubičić predvodili su Bikove na Baldekinu, ali je sjajnu rolu imao i slovenski šuter Maj Kovačević, koji je pogodio nekoliko važnih šuteva dok se lomila utakmica. Na kraju je ubacio 12 koševa, koliko i Karlo Uljarević.

"U prvoj utakmici su nam stvarno zaprijetili, u zadnjim minutama. Momci su stvarno željeli ovu pobjedu, možda i previše pa nije bilo pravog ritma u prvom poluvremenu. Nije bilo niti šuta, niti prodora i dodavanja. Jednostavno, nismo bili dobri. Na poluvremenu u svlačionici smo se 'skupili', digli smo intenzitet i hvala Bogu došli smo do pobjede. Čestitam svojim dečkima na karakteru," naglasio je pomoćni trener Bože Radoš.

Gorica u subotu igra u Sinju kod Alkara, koji je izgubio tri posljednja susreta i nalazi se pri dnu ljestvice.

 

GKK Šibenka – KK Gorica 🗓 05.01.2021

Podijeli