Novosti Sport Događanja

Preokret na Baldekinu: Mazalin opet predvodio borbene Bikove

05.01.2021. / Damir Žbulj

Zaostatak od deset poena na poluvremenu nije predstavljao problem košarkašima Gorice, koji su na gostovanju kod Šibenke, preokretom u nastavku utakmice, uspjeli slaviti 67:79 i tako doći do nove prvenstvene pobjede, čak 11 ove sezone u 14. nastupu!

Obrana je bila problem u prvoj dionici, Sesarova ekipa primila je 25 poena u prvih deset minuta, a na ulasku u nastavak utakmice bilo je 43:33.

U gostujućoj svlačionici je na predahu sigurno bilo 'vatreno', što je rezultiralo buđenjem u drugom poluvremenu. Sve je pokrenulo dodavanje Kalajžića za 'alleyoop' Bakovića, Mazalin ubacuje svoju jedinu tricu na utakmici pa nakon ukradene lopte i zakucava za potpuno hvatanje priključka.

Uspjeli su Goričani napraviti dodatni pritisak i novim ubačajima Bakovića i Mazalina doći do potpunog preokreta, četiri i pol minute prije kraja treće dionice, no, trebalo se još do kraja puno igrati. Sve je kretalo od obrane i moglo se nagovijestiti kako će u finišu dvoboja Gorica biti prava.

Svoj doprinos dali su i Kovačević i Ljubičić, prednost gostiju u posljednjoj dionici polako je rasla da bi tricom Uljarevića četiri i pol minute prije kraja na semaforu bilo 63:71.

Pametnom igrom u završnici Bikovi jednostavno nisu dozvolili da Šibenka uhvati priključak te su u konačnici stigli do apsolutno zaslužene pobjede i vrijednih bodova.

Ponovno je predvodio Lovro Mazalin, koji je za manje od 23 minute imao 18 poena, uz devet skokova i tri ukradene lopte. Odlično je šutirao, za dvicu (7/9), ubacio je jednu tricu iz dva pokušaja. Bila je to još jedna njegova majstorska partija. Krešo Ljubičić također se istaknuo s 15 koševa i devet uhvaćenih lopti, dok su dvoznamenkasti bili još i Kovačević i Uljarević s po 12 ubačenih poena.

Prvo ime Šibenke bio je Milija Miković, bivši igrač Gorice, koji je ubacio 26 poena, ali to nije bilo dovoljno...

Gorica je pri samom vrhu ljestvice, samo Zadar ima bolji omjer, a Sesarove ratnike idući izazov čeka u subotu u Sinju kod Alkara.

Podijeli