Novosti Sport Događanja

KK Gorica ima novog predsjednika: Duško Radović i Mirko Matić zamijenili mjesta

09.05.2019. / Damir Žbulj

KK Gorica ima novog predsjednika. Na mjesto Mirka Matića, kojem je istekao mandat, jednoglasnom odlukom svih članova klupske Skupštine i bez protukandidata izabran je nekadašnji košarkaš Gorice, a sad uspješan poduzetnik, Duško Radović.

Radović je i do sada bio član Uprave kluba pa je dvojac samo zamijenio mjesta.

"Klub će tako nastaviti dobro zacrtanim stazama," poručili su iz KK Gorica.

Nakon najuspješnije sezone u povijesti kluba u kojoj je zadržan premijerligaški status, izborne doigravanje, kao i plasman na završnicu Kupa Kreše Ćosića i ulazak u polufinale tog natjecanja, jasno je kako će se u narednoj sezoni pokušati napraviti dodatni iskorak.

Za početak, klub bi prije svega trebao zadržati Josipa Sesara na mjestu prvog trenera i uz nekoliko pojačanja igrati još važniju ulogu među hrvatskom košarkaškom elitom.

Moguć je i nastup Gorice u drugom razredu regionalne ABA lige, što bi donijelo dodatnu televizijsku pokrivenost utakmica i mogućnost dolaska novih sponzora.

Radović je velikogorički poduzetnik koji sa svojim tvrtkama Teh-cut i Jedinstvo PNO jedan od velikih hrvatskih izvoznika.

TEH-CUT proizvodi specijalne alate za tlačni lijev aluminija, injekcijsko prešanje polimera, te alate za oblikovanje kompozita, kako piše na službenoj stranici tvrtke, dok je JEDINSTVO-PNO specijalizirano za strojnu obradu dijelova od nehrđajućeg čelika i Ni-legura koji se koriste u nuklearnim elektranama.

Podijeli