Novosti Sport Događanja

Karate klub Velika Gorica spremno dočekuje prvenstvo Hrvatske

07.11.2018. / Damir Žbulj

Karate Klub Velika Gorica nastupio je na šestom izdanju međunarodnog Grawe energija Kupu, kojem je domaćin bio Banja Luka.

Nastupilo je ukupno više od 1200 natjecateljica i natjecatelja iz 11 država.

Bila je ovo posljednja provjera prije prvenstva Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore.

Velikogorički predstavnici osvojili su ukupno četiri medalje, jedno zlato, dva srebra i broncu.

"Jako smo zadovoljni viđenim, a najvažnije nam je bilo odraditi turnir sa što više borbi, što je i ostvareno. Iznimno smo ponosni na ekipni dio natjecanja u kojem naša juniorska ekipa osvaja srebro izgubivši u finalu od ekipe Omladinca. Na putu do finala pobjeđuju ekipu Unsu i Vojvodinu. Ukupni dojam je vrlo dobar i spremno dočekujemo prvenstvo Hrvatske," poručili su iz kluba.

Najuspješniji je bio Patrik Macukić u kategoriji juniora -76kg, koji se nakon četiri borbe popeo na najviše postolje. Igor Vrban u teškoj kategoriji juniora osvaja srebro, a Petar Orešković u kategoriji -61 kg broncu.

Nastupili su još i Mia Mijović, Kristijan Obrazović i Dominik Kučan, no ostali su bez medalje u pojedinačnom dijelu natjecanja. Dominik je u juniorskoj konkurenciji -61 kg izgubio borbu za broncu, Mia je među seniorkama poražena u prvoj borbi repasaža, dok je Kristijan izgubio u prvom kolu.

Mia u seniorkama gubi u prvoj repasažnoj borbi, Kristijan u 1.kolu, a Dominik u juniorima -61kg gubi u borbi za broncu.

Prvenstvo Hrvatske za za kadete, juniore i mlađe seniore na rasporedu je 17. i 18. studenog u Rijeci. 

(Foto: karate klub Velika Gorica)

Podijeli