°C 13

Karate klub Velika Gorica spremno dočekuje prvenstvo Hrvatske

07.11.2018.

Damir Žbulj

Karate Klub Velika Gorica nastupio je na šestom izdanju međunarodnog Grawe energija Kupu, kojem je domaćin bio Banja Luka.

Nastupilo je ukupno više od 1200 natjecateljica i natjecatelja iz 11 država.

Bila je ovo posljednja provjera prije prvenstva Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore.

Velikogorički predstavnici osvojili su ukupno četiri medalje, jedno zlato, dva srebra i broncu.

"Jako smo zadovoljni viđenim, a najvažnije nam je bilo odraditi turnir sa što više borbi, što je i ostvareno. Iznimno smo ponosni na ekipni dio natjecanja u kojem naša juniorska ekipa osvaja srebro izgubivši u finalu od ekipe Omladinca. Na putu do finala pobjeđuju ekipu Unsu i Vojvodinu. Ukupni dojam je vrlo dobar i spremno dočekujemo prvenstvo Hrvatske," poručili su iz kluba.

Najuspješniji je bio Patrik Macukić u kategoriji juniora -76kg, koji se nakon četiri borbe popeo na najviše postolje. Igor Vrban u teškoj kategoriji juniora osvaja srebro, a Petar Orešković u kategoriji -61 kg broncu.

Nastupili su još i Mia Mijović, Kristijan Obrazović i Dominik Kučan, no ostali su bez medalje u pojedinačnom dijelu natjecanja. Dominik je u juniorskoj konkurenciji -61 kg izgubio borbu za broncu, Mia je među seniorkama poražena u prvoj borbi repasaža, dok je Kristijan izgubio u prvom kolu.

Mia u seniorkama gubi u prvoj repasažnoj borbi, Kristijan u 1.kolu, a Dominik u juniorima -61kg gubi u borbi za broncu.

Prvenstvo Hrvatske za za kadete, juniore i mlađe seniore na rasporedu je 17. i 18. studenog u Rijeci. 

(Foto: karate klub Velika Gorica)