Novosti Sport Događanja

Kahlina prekida svoj nevjerojatan niz, Lovrić 'očekuje sve pobjede' u nastavku sezone

11.01.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice stigli su u Medulin gdje će se marljivo pripremati za nastavak prvenstvene sezone i prvi dvoboj s Istrom 1961 u Puli 19. siječnja.

Novi trener Siniša Oreščanin neće imati previše vremena za provođenje svojih ideja...

"Sve je dobro prošlo prvi tjedan, zadnja dva dana smo radili na umjetnoj travi. Idemo u završni tjedan priprema, imat ćemo i dvije prijateljske utakmice i nakon toga kreće nastavak prvenstva. Mislim kako ćemo biti spremni!"

"Promijenili smo trenera i počeli smo raditi neke nove stvari koje trener želi od nas..."

"Mislim da je to jedan lijepi dio nogometa. Ode se negdje zajedno. Sve ono što nismo prošli u osnovnoj ili srednjoj školi sad možemo, stvarno smo dobra klapa. Tjedan dana smo stalno zajedno, podigne se atmosfera i mislim kako sve to doprinosi momčadskom duhu. Zadnji puta kad smo bili negdje otišli smo poslije na Rujevicu i pobijedili pa se to pokazalo kao dobra stvar," istaknuo je kapetan Kristijan Kahlina.

Nevjerojatan niz od 151 uzastopnu prvenstvenu utakmicu na vratima Gorice morat će nažalost prekinuti. U posljednjoj prošlogodišnjoj utakmici, u slavlju na Poljudu, zaradio je ozljedu tetive na prstu lijeve ruke i još će neko vrijeme pričekati za povratak među vratnice.

"Nije da me to ne dira..."

"Normalno kako bih volio nastaviti taj niz, ali nisam rob navika. Kad tad je morao stati. Mislim da me neće biti prve dvije ili tri utakmice nastavka sezone, da ću imati još dodatnih tjedan ili dva pauze. Treniram cijelo vrijeme, trener mi tu izlazi u susret i dopušta mi da budem s igračima, dok golmanske treninge odrađujem s jednom rukom, koliko god mogu. Kad se vratim da mogu što prije konkurirati za prvu momčad i da ne izađem u potpunosti iz ritma."

Svoju priliku dočekao je Ivan Banić, koji je još lani u travnju došao u redove turopoljskog prvoligaša....

"Moj kolega Ivan Banić je spreman, dobro trenira, zna da će dobiti svoju šansu, dobar je dečko i jako dobar golman. Želim mu svu sreću, a to je i zaslužio radom svih ovih mjeseci u klubu. Dočekao je svoju priliku da pokaže klubu kako mogu računati čvrsto na njega."

Kristijan Lovrić najbolji je strijelac Gorice i drugi topnik' hrvatskog prvenstva s deset postignutih golova, jednim manje od vodećeg Dinamovca Gavranovića.

"Radili smo stvarno dobro, stigao je novi trener, koji je uveo neke novitete, a mi smo se pokušali adaptirati na njegove zahtjeve. Trebat će nam još neko vrijeme, no, vjerujem kako ćemo imati kvalitetu više u odnosu na ono što je bilo. Mi ćemo se truditi to i prikazati na terenu. Mislim da je klub napravio dobar posao, vidi se da čovjek razumije i svakog igrača pojedinačno i cijelu klapu. Smatram da će on biti veliki plus i velika dobit za Goricu."

"Nisam baš ljubitelj tih odlazaka na pripreme, da se mene pita išli bismo tamo dan prije utakmice. Ali, sigurno je dobro što će biti bolje vrijeme, koje nam ovdje u Velikoj Gorici ne ide u prilog. Imat ćemo isplanirane treninge, prehranu i odmor i mislim kako će sve biti na visokoj razini," smatra Lovrić.

Kahlina je na treninzima pokazao kako bi mogao zaigrati i na nekoj drugoj poziciji u momčadi, no, jasno je Lovrić još jednom naglasio koje su najveće kvalitete njegovog cimera.

"Meni je sigurnije da je na golu, znam da su tada u većini slučajeva 'zaključana' vrata. Mogao bi sigurno i odigrati, pomoći, jer on je kapetan i vođa ove ekipe. Nije to mala stvar! Bit će bez njega dosta teško, ali Banić je spreman i bit će to sve dobro."

Lovrić ima jasna plan za drugi dio sezone: "Očekujem sve pobjede," u svom je zafrkantskom stilu 'ispalio', s velikim osmijehom na licu.

Nakon gostovanja u Puli slijedi povratak u Veliku Goricu i veliki derbi s vodećim Dinamom na Gradskom stadionu 24. siječnja. U nastavku natjecanja Goričane očekuje velik posao, a trenutno su na sjajnoj trećoj poziciji sa samo četiri boda zaostatka za braniteljem naslova.

"Idemo svaku utakmicu na pobjedu, naravno. Ali bit će puno utakmica, više nego u prvom dijelu sezone. Mislim kako nas čeka 23 susreta i da pobijedimo 17 bio bih zadovoljan," zaključio je kapetan.

Podijeli