Novosti Sport Događanja

Još dva Velikogoričana u mladoj reprezentaciji: Špika i Krizma se priključili Čolini

30.08.2020. / Damir Žbulj

Još dva Velikogoričana našla su se na popisu izbornika Igora Bišćana za skorašnje dvije kvalifikacijske utakmice mlade U-21 reprezentacije protiv Grčke i Češke.

'Hajdukovcu' Davidu Čolini priključili su se Krešimir Krizmanić i Dario Špikić, domaći dečki, koji nose dres Gorice.

-->> Bišćan pozvao Čolinu za kvalifikacijske utakmice s Grčkom i Češkom

Veliko je to priznanje za njihov napredak u posljednje vrijeme, Krizmanić je sjajno zamijenio Jovičića na stoperskoj poziciji u početnoj postavi turopoljskog prvoligaša, a značajan doprinos u tri uvodne pobjede Gorice dao je iŠpikić, koji je u Varaždinu zabio svoj prvijenac za klub.

"Bio sam već ranije reprezentativac u praktički svim uzrastima, od U-16 do U-20, i presretan sam što sam ovim pozivom došao i do U-21 reprezentacije. Upravo to bio mi je i jedan od ciljeva u ovoj fazi karijere, zbog ovakvih trenutaka svi mi radimo i treniramo, ovome se nadamo. Čast mi je što ću biti dio hrvatske reprezentacije, a posebno mi je drago što sam se za to izborio igrama u klubu iz svoga grada. Došao sam u Goricu napredovati, što se očito pokazalo jako dobrom odlukom," rekao je Špikić.

"Zaista me razveselio izbornikov poziv, oduševljen sam što ću dobiti šansu dokazati se i u kockastom dresu, jer to mi je bio san otkad sam kao dječak počeo igrati nogomet. U reprezentativnom okruženju dosad sam bio kroz U-20 selekciju, no ovo je viša razina i smatram ovaj poziv ogromnim poticajem da u budućnosti radim još više, da igram još bolje. Sjajno je i što će mi društvo praviti i Špika, lijepo je vidjeti da smo nas dvojica iz Velike Gorice kao igrači Gorice došli do ovoga," dodao je Krizmanić, koji je u pravom smislu riječi 'dijete Gorice'. Ovdje je započeo svoj nogometni put i probio se do udarne postave i mlade reprezentacije.

Špikić je, poput Čoline, prošao nogometnu školu Dinama, proveo je godinu i pol dana u splitskom Hajduku, a u Goricu je stigao početkom ove godine.

BIŠĆAN POZITIVAN NA KORONAVIRUS

Na okupljanju neće biti Igora Bišćana, koji je na preventivnom testiranju bio pozitivan na koronavirus, kao ni ostalih članova njegovog stožera, osim Renata Pilipovića, koji moraju u samoizolaciju.

HNS je donio odluku kako će za ovu priliku reprezentaciju preuzeti izbornik U-17 selekcije Tomislav Rukavina i glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

Dvoboj s Grčkom u Varaždinu igra se 3. rujna, a u ponedjeljak je na rasporedu gostovanje u Češkoj.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli