Novosti Sport Događanja

Bišćan pozvao Čolinu za kvalifikacijske utakmice s Grčkom i Češkom

18.08.2020. / Damir Žbulj

Mladi 20-godišnji Velikogoričanin David Čolina našao se na popisu izbornika Igora Bišćana za nadolazeće kvalifikacijske utakmice U-21 reprezentacije u rujnu.

'Mali Vatreni' okupit će se 31. kolovoza u Zagrebu, prvu utakmicu odigrat će 3. rujna na stadionu NK Varaždin protiv Grčke, a slijedi gostovanje u Češkoj 7. rujna.

Hrvatska se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a nakon četiri odigrane utakmice ima šest osvojenih bodova.

Uz Čolinu, na Bišćanovom popisu su još braniči Bruno Bogojević, Martin Erlić, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Daniel Štefulj, Boško Šutalo, Marin Šverko, Mario Vušković, vezni igrači Kristijan Bistrović, Luka Ivanušec, Ivan Lepinjica, Lovro Majer, Nikola Moro, Darko Nejašmić, Mihael Žaper, napadači Mario Ćuže, Ivan Dolček, Petar Musa i Sandro Kulenović te vratari Adrian Šemper, Dominik Kotarski te Ivan Nevistić. Pretpozive su dobili Ivan Brnić, Marko Đira, Leon Kreković, Antonio Marin, Ivan Posavec, Josip Šutalo i Dario Vizinger.

Talentirani lijevi bek je svoju nogometnu karijeru započeo u Gorici i Hrvatskom dragovoljcu, no, već s devet godina je prešao u redove Dinama, gdje je prošao sve selekcije. Prije dvije godine iz redova hrvatskog prvaka za više od milijun eura otišao u redove francuskog Monaca, ali se lani vratio u Hrvatsku te sada nosi dres splitskog Hajduka.

Prošle sezone je u prvenstvu upisao 22 nastupa, a jednu utakmicu je odigrao i u Hrvatskom nogometnom kupu, baš u porazu od Gorice na Gradskom stadionu u osmini finala.

U prvom kolu nove sezone, u domaćoj 2:0 pobjedi nad Istrom, na terenu je proveo 86 minuta.

Čolina je bio reprezentativac u svim mladim dobnim kategorijama, a za U-21 selekciju je u ovom kvalifikacijskom ciklusu pod vodstvom Igora Bišćan upisao dva nastupa, u prijateljskoj pobjedi nad vršnjacima iz Mađarske i kvalifikacijskom slavlju nad San Marinom. Utakmice protiv Litve i Češke odgledao je s klupe.

UEFA U-21 Euro, kvalifikacije, Skupina 4:
1. Češka 5 +9 11
2. Grčka 4 +7 10
3. Škotska 5 +2 8
4. Hrvatska 4 +7 6
5. Litva 5 -2 4
6. San Marino 5 -23 0

(Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Podijeli