Novosti Sport Događanja

Janković uzeo Lovrićev broj: Gledao sam njegove poteze na YouTubeu, svakodnevno ih vježbam

15.07.2021. / Damir Žbulj

U redove Gorice, na jednogodišnju posudbu, stigao je mladi 19-godišnji Niko Janković, velika nada zagrebačkog Dinama, koji je lani u prosincu s plavima potpisao profesionalni ugovor.

U momčadi pod vodstvom Krunoslava Rendulića tražit će svoje 'mjesto pod suncem' i važne minute za svoj razvoj u seniorskom nogometu.

Valjda će biti od koristi za ambicije turopoljskog prvoligaša...

"Gorica je ozbiljan klub i kad sam dobio ponudu, nisam previše dvojio, iako sam imao ponude i iz Slovenije, iz BiH... Sviđa mi se način na koji radi trener Rendulić i nadam se da ću pomoći Gorici jednako koliko i ona meni, da će ova suradnja biti na obostrano zadovoljstvo," rekao je na predstavljanju.

Uzeo je dres s brojem 44, kojeg je do ove sezone nosio Kristijan Lovrić.

Kiki će od sada na leđima imati 'sedmicu'...

"Drag mi je Lovrić, gledao sam njegove poteze na YouTubeu, taj njegov izbačaj na desno i šut u drugi kut svakodnevno vježbam, tako da mi je drago što sam naslijedio njegov broj. Moj broj je osmica, to je i moja pozicija, a budući da je taj broj ovdje zauzet, uzeo sam 44 jer je četiri i četiri u zbroju osam," pojasnio je pa dodao:

"Ciljevi su mi odigrati što više minuta, odigrati sezonu na što višoj razini i pomoći momčadi da bude što uspješnija. Zaista bih volio da uspijemo izboriti i izlazak u europska natjecanja, što će značiti da je sezona bila bolja nego prošla."

Gorica novu sezonu otvara u subotu u 21 sat na riječkoj Rujevici, a prvu domaću utakmicu igra tjedan dana kasnije protiv Šibenika.

 

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli