Novosti Sport Događanja

Velika nada Dinama stigla u Goricu na jednogodišnju posudbu

14.07.2021. / Damir Žbulj

Mlada 19-godišnji ofenzivni veznjak Dinama Niko Janković stigao je u redove turopoljskog prvoligaša na jednogodišnju posudbu. 

Veza između dva kluba je poprilično jaka, Gorica je u Dinamo za rekordan iznos prodala Iyayija Atiemwena, a ove su godine na Maksimir preselili i Marijan Čabraja i Dario Špikić...

Janković dolazi u ekipu koja je dobro pokrivena igračima sličnog profila, od Dvornekovića i Mitrovića pa do Šrolera, Fruka, Pršira, Delfija i na kraju i Lovrića, koji i dalje nestrpljivo čeka zasluženi transfer.

Janković je mladi U-19 hrvatski reprezentativac, a posljednji nastup imao je lani u kolovozu.

U prosincu prošle godine potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom, a nastupao je za juniorsku i drugu momčad.

Krenuo je u Trnju, svoj nogometni put nastavio u Dinamu, ali je s 12 godina otišao u Stuttgart. U Dinamo se vratio tri godine kasnije, zahvaljujući braći Mamić.

"Ponosan sam što sam potpisao profesionalni ugovor. Ja sam Dinamovo dijete, od svoje šeste godine sam ovdje. Bio sam u međuvremenu tri godine u Stuttgartu i ovom bih se prilikom zahvalio svima u Dinamu, od predsjednice uprave do ekonoma, a posebice želim zahvaliti i pozdraviti Zdravka Mamića, čovjeka koji me prije četiri godine vratio u Dinamo iz Njemačke. Zahvaljujem svojoj obitelji na podršci. Uostalom, otac mi je pomagao na terenu, vježbao sa mnom, s njim sam gotovo svaki dan individualno trenirao. Hvala i mami i sestri što brinu o nama," pričao je Janković prije pola godine.

Proljetni dio prošle sezone proveo je na posudbi u Slaven Belupu, ali je upisao tek dva nastupa.

 

(Foto: GNK Dinamo)

Podijeli