Novosti Sport Događanja

HNK Gorica: Smiješe se i novi transferi

23.01.2019. / Redakcija

Dan nakon što je HNK Gorica realizirala transfer Iyayija Atiemwena u Dinamo, što je drugi najveći transfer između hrvatskih klubova, oglasili su se predsjednik Nenad Črnko te izvršni dopredsjednik Mindaugas Nikolichius.

-Ovaj transfer jedna je od kockica u mozaiku slaganja HNK Gorice, što mi radimo jedno duže vrijeme. Ponosni smo što smo u samo šest mjeseci unutar HNL-a ostvarili ovakav transfer. Ovaj posao sada nas definitivno stavlja u jednu drugu razinu. Ja sam uvijek naglašavao, da smo mi došli učiti, ali i stvarati svoj status u hrvatskom nogometu. Mi smo za sebe uvijek govorili da smo mi nove boje hrvatskog nogometa, a ovaj posao stvara respekt prema HNK Gorici- započeo je svoje obraćanje predsjednik Nenad Črnko koji je istaknuo kako ovaj transfer treba biti motivacija, ali i putokaz za sve igrače kako će HNK Gorica i u budućnosti gledati interese igrača, ali i klubova.

Atiemwen je u 1. HNL odigrao tek 17 utakmica u kojima je postigao sedam pogodaka i upisao četiri asistencije, a dobre igre krasile su ga i u 2. HNL. Za njegov dolazak najzaslužniji bio je Mindaugas Nikolichius, koji ovih dana navršava punih godinu dana otkako je stigao u Veliku Goricu, gdje je u tih 365 dana odradio sjajan posao.

Ponude dobiva i Mindaugas Nikolichius

-Sretan sam, ali i tužan nakon svega, jer izgubili smo sjajnog igrača, no za njegov napredak najbolje je bilo da krene dalje. Još ljetos kada je započeo sjajno igrati imali smo nekoliko ponuda za njega, no odbili smo ih. Vjerujem kako ćemo pronaći dostojnu zamjenu za njega. U pregovorima smo s nekoliko igrača, koji bi trebali pojačati konkurenciju i donijeti kvalitetu kako bismo ostvarili naše ciljeve- istaknuo je Nikolichius, iza kojeg je već nekoliko ovako odrađenih transfera, zbog čega interes za njega pokazuju i druge sredine.

-Imao sam ponudu s Cipra na 300 tisuća eura godišnje, no odbio sam to, jer u ovom trenutku najbitniji je daljnji razvoj i prosperitet kluba, jer HNK Gorica može biti dobar u okviru hrvatske lige- kazao je Nikolichius, kojem se smiješe i novi izlazni transferi budući da postoje ponude za najboljeg klupskog strijelca Lukasza Zwolinskog i vratara Kristijana Kahlinu.

Transfer vrijedan gotovo 3 milijuna eura

Prelazak Atiemwena iz Gorice u Dinamo drugi je najveći transfer između hrvatskih klubova, gdje je na vrhu transfer Marka Roga iz Splita, također u redove kluba iz Maksimira. Vrijednost ovoga transfera je oko 3 milijuna eura.

-Ovo je tek jedan korak u razvoju kluba. Mi imamo svoju viziju, a u planu nam je sada jedan ozbiljan ulazni transfer. Radit ćemo u oba smjera, kako bi bili još bolji. Treba reći kako mi želimo iskoristiti novac što kvalitetnije za razvoj kluba, kroz infrastrukturu, ali i struku- kazao je Črnko, ne želeći otkriti u kojem je omjeru podijeljen novac dobiven od transfera s litavskim investitorima.

-Mi smo uvijek naglašavali kako je naš ugovor tajan. Ja ću vam reći kako litavskim partnerima nije bio primarni cilj ulaska u Goricu novac, nego nogomet i razvoj sredine i kluba. U ovom trenutku o tome uopće ne razgovaramo, a novac koji će se uprihodovati korist će se isključivo za razvoj kluba- odgovorio je Črnko na jedno od postavljenih pitanja.

-Jednoj i drugoj strani u ovom trenutku primarni je cilj Gorica- zaključio je Črnko, poručivši kako je ugovor potpisan u Maksimiru, odbacivši nagađanja da je posao dogovoren u Međugorju.

Podijeli