Novosti Sport Događanja

Gorica "razbila" Ribola Kaštelu

03.10.2016. / Nefertum IT
Bez obzira što je početak prvenstva, lijepo je za vidjeti da upravo naš klub predvodi ligašku ljestvicu klubova. Nakon Metalca u gostima, Goričani su na otvaranju domaće rukometne sezone s visokih 32:19 porazili Ribola Kaštelu.

Po završetku lijepe večeri u Srednjoškolskoj dvorani bilo je zadovoljstvo zastati kod predsjednika Nevena Karasa i ostatka Uprave kojoj se vidio sjaj u očima zbog pobjede, ali prvenstveno zbog igre koja nikog na tribinama nije ostavila ravnodušnim. Po završnom pljesku, ali i po reakcijama tijekom utakmice imam osjećaj kao da su se Velikogoričani, barem oni koji su bili u dvorani zaželjeli rukometa. Tko zna, možda ovakva izdanja i na tribine Srednjoškolske dvorane privuku pokojeg novog znatiželjnika.

prvi velika.jpg

Naizgled neizvjesna utakmica u kojoj se u prvih dvadesetak minuta igralo gol za gol, odlučena je u periodu od 21. do 29. minute u kojem domaći igrači rade seriju od 8:0 za vodstvo 17:9 čime je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Bilo je to ponajboljih deset minuta domaće momčadi u posljednjih nekoliko sezona u kojima je sve funkciniralo besprijekorno; obrana, vratar, a pogotovo napad koji je bio nepogrešiv.

prvi velika 2.jpg

Trčale su se u tim trenucima kontre kao na traci u čemu je prednjačio Davor Ćavar koji je ako je suditi prema sinoćnjoj partiji dobra zamjena za otišlog Ivana Laljeka.

prvi velika 3.jpg

Završio je Ćavar susret s osam pogodaka čime je bio najbolji strijelac domaće momčadi, u kojoj mu je uz bok bio i vratar Tomislav Sladoljev. Skupio je Tompa 13 obrana od čega su tri skinuta sedmerca čime je gostujuće igrače, koji su u nastavku susreta izgledali kao razbijena vojska, bacao u očaj. Iako je cijela momčad odigrala na vrhunskom nivou, ova dva imena ipak valja posebno istaknuti.

prvi velika 4.jpg

PREMIJER LIGA, 2. KOLO
HRK GORICA – RIBOLA KAŠTELA 31:19 (17:10)

HRK GORICA: Ceković 5, Borić 1, Ferenčina 3, Barišić 1, Krstanović, Matić 5, Nedić 1, M. Dijanić 1, Vladušić 1, J. Dijanić 2 obrane, Vučićević, Sladoljev 13 obrana, Ćavar 8, Bura 5, Buhiniček 1.
RK RIBOLA KAŠTELA: Pepur 7 obrana, Milas, Pavlov, Banović 2, Katić, Bilokapić, Krokar 4, Javorčić 1, Koncul 2, Bujas 5, Ćorić, Šegrt 3 obrane, Tukić 1, Jelinić 4, Andabak, Barbić.
 

Podijeli