Novosti Sport Događanja

Gorica otpisala napadača

20.01.2022. / Damir Žbulj

Izgleda kako će i u proljetnom dijelu sezone prvi napadač Gorice biti Matar Dieye, Senegalac koji je u 17 prvenstvenih nastupa zabio dva pogotka.

Na početku ove sezone kao veliko pojačanje doveden je Fran Brodić, nekad velika nada zagrebačkog Dinama, povratnik u hrvatski nogomet nakon inozemne avanture u Belgiji i Italiji, a lani ponajbolji igrač i strijelac Druge HNL u dresu Kustošije...

Međutim, u turopoljskom prvoligašu pravu priliku nije dobio, upisao je tek devet nastupa i samo 230 minuta. Zabio je jedan gol, no, u finišu jesenskog dijela sezone, kao i sada na pripremama, dao je nagovijestiti kako bi mogao biti od koristi za Goricu.

Izgleda kako 25-godišnji ofenzivac nije bio zadovoljan tretmanom...

U proljetnom dijelu sezone nosit će dres drugoligaša Varaždina, gdje je otišao na posudbu i gdje će pokušati izboriti povratak u HT Prvu ligu. Već je stigao i upisati prvi nastup, u pripremnoj pobjedi nad Mladosti iz Ždralova.

U Gorici za mjesto u špici napada sada konkuriraju Matar, samozatajni Makedonac Stojanovski i talentirani, ali još uvijek neiskusni' Brazilac Caio da Cruz, koji je svojim godinama još uvijek junior.

Ove zime klub su napustili nezadovoljni vratar Ivan Banić, koji će braniti boje ljubljanske Olimpije, Elvis Sarić je otišao u Južnu Koreju, dok će 'Dinamovac' Niko Janković priliku za minutažom tražiti na posudbi u Zrinjskom iz Mostara, gdje je trener Sergej Jakirović, bivši strateg Gorice.

 

 

Podijeli