Novosti Sport Događanja

'Franjo' Chinedu Echue zabio pobjedničke golove i protiv Maroka i Engleske, Luka Vrzić brani boje Hrvatske na U-17 Euru

18.05.2024. / Damir Žbulj

Sjajna sezona za mlade goričke nogometne nade nastavila se i na reprezentativnom okupljanju u sklopu U-15 međunarodnog turnira Vlatko Marković! Mali Vatreni su u skupini pobijedili i Maroko i Engleze, a oba puta je strijelac pobjedničkog gola bio Francis 'Franjo' Chinedu Echue, jedan od važnih karika pohoda na naslov prvaka Hrvatske pionira Nogometne škole HNK Gorica.


Izabranici Sretena Ćuka su Maroko svladali s 2:1, a Chinedu Echue je za tri boda zabio u 76. minuti tog dvoboja.

 

Za Hrvatsku su u tom susretu igrali i Juraj Frigan i Mihael Kelava, sjajni prvotimci šampionske momčadi pionira Gorice i junaci ključnog slavlja nad Rijekom. Kelava je tada upisao hat-trick, a sjajno je jednom zabio i Frigan...

Hrvatska je u skupini turnira s 3:2 svladala i vršnjake Engleske, a ovaj put je popularni 'Franjo', kojem je majka Hrvatica, a tata iz Nigerije, suparničku mrežu pogodio u 77. minuti utakmice.

 

“Našao sam dobru informaciju, u Engleskoj se 2009. godine rodilo 400 tisuća muške djece, a u Hrvatskoj iste godine samo 22 tisuće, a Hrvatska je svejedno pobijedila Englesku. U svakom slučaju, ovaj rezultat je i plod odličnog rada trenera u našim klubovima, ja kao izbornik i moj stožer smo ih uspješno uklopili u reprezentaciju i pokupili šlag. Čestitke dečkima, odigrali su odličnu utakmicu, vjerujem da će im ovaj rezultat biti poticaj u daljnjem radu. Pod navodnicima mala Hrvatska pobijedila je veliku Englesku i na to moramo biti izuzetno ponosni”, rekao je hrvatski izbornik Sreten Ćuk, piše hns.team.

U nedjeljnom finalu turnira sastat će se pobjednici skupina, SAD i Japan (Varaždin, 17:30), dok će za treće mjesto igrati Engleska i Francuska (Čakovec, 13:30). Hrvatska će u utakmici za peto mjesto igrati protiv Portugala (Nedelišće, 11:00), a za sedmo mjesto igrat će Maroko i Belgija (10:30, Sv. Martin na Muri). Utakmicu u Varaždinu pratio je viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić.

A na popisu izbornika Marijana Budimira za U-17 Europsko prvenstvo našao se i mladi i talentirani ofenzivac Gorice Luka Vrzić, koji je nedavno upisao i prve seniorske minute za turopoljskog prvoligaša.

“Plasmanom na Europsko prvenstvo napravili smo veliki uspjeh, na Cipru nas očekuju veliki izazovi. Skupina je teška na svoj način, možda po imenima protivnici nisu atraktivni, ali su jako kvalitetni. Na Euru u svakom slučaju nema loših reprezentacija. Na Cipru želimo u pravom svjetlu prezentirati hrvatski nogomet, pokušat ćemo se nametnuti posjedom lopte, ali želimo imati dobru organizaciju u igri, natjecati se, a naravno da želimo svaku utakmicu pobijediti. Sigurno ćemo dati sve od sebe i nastojati se vratiti sa što boljim rezultatom“, rekao je Marijan Budimir, a prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatska će na Euru igrati u skupini B u društvu Danske, Austrije i Walesa. Hrvatska natjecanje otvara utakmicom protiv Austrije 20. svibnja (Larnaca, 19:30), drugu utakmicu igra 23. svibnja protiv Danske (Achnas, 17:00), a treću 16. svibnja protiv Walesa (Achnas, 17:00).


Vratari: Antonio Rajić (Dinamo), Adrian Hrvojević (Chicago).

Braniči: Noa Mikić (Dinamo), Karlo Pajsar (Dinamo), Marko Zebić (Dinamo), Ljubo Puljić (Bayern), Raul Kumar (Istra 1961), Kristian Mandić (Eintracht), Duje Milišić (Hajduk).

Vezni igrači: Dukan Ahmeti (Istra 1961), Petar Zvonimir Kostelac (Lokomotiva), Tomas Baković (Dinamo), Roko Vojvodić (Hajduk), Niko Horvat (Borussia Mönchengladbach)

Napadači: Patrice Čović (Hertha), Bruno Durdov (Hajduk), Luka Vrzić (Gorica), Mislav Ćutuk (Dinamo), Ivan Barić (Osijek), Patrik Marić (Slaven Belupo).

Podijeli