Novosti Sport Događanja

Boris Trivunov - kreator sportskog čuda u Velikoj Gorici: Ova momčad ima karakter, bit će tu igrača koji će igrati nogomet na ozbiljnoj razini

13.05.2024. / Damir Žbulj

Zaista povijesni uspjeh ostvarili su mladi nogometaši HNK Gorica, koji su osvojili naslov prvaka Hrvatske u pionirskoj konkurenciji, ispred Lokomotive, Hajduka, Dinama, Osijeka i svih ostalih naših klubova!

Jedan od glavnih 'kreatora' ovog čuda je Boris Trivunov, mladi 34-godišnji nogometni stručnjak, koji se već nekoliko sezona brine za ovu generaciju talentiranih igrača.


Uhvatili smo ga na travnjaku Gradskog stadiona, nakon velikog slavlja, 'okupanog' u pobjedničkom šampanjcu, u društvu obitelji, s velikim osmjehom od uha do uha, punim zadovoljstva i ponosa na ostvarenom rezultatu:

"Ovo nam je bila tek druga sezona u najvišem rangu hrvatskog nogometa, tako da je ovo jako, jako veliki uspjeh za naš klub. Jako smo sretni i ponosni, vjerovali smo, nadali smo se, ali kakva je bila posljednja utakmica, takva nam je bila cijela sezona, puna uspona i padova," istaknuo je trener goričkih pionira pa dodao:

"Puno puta smo gubili pa se vraćali u utakmicu i to dokazuje kako ova ekipa sigurno ima pravi karakter. Pokazali su to dečki u više navrata, a pokazali su i sada, kad je bilo najteže. Igrali smo na glavnom terenu, bilo je puno ljudi na tribini, dečki nisu smjeli izgubiti, a na kraju smo i pobijedili!"

"Počeli smo sezonu pobjedom, završili smo pobjedom i sretni smo!"

Gorici je u ovoj utakmici igrao i remi, ali je čak tri puta bila u rezultatskom zaostatku. Na kraju, tri komada Mihaela Kelave i jedan Jurja Frigana bili su dovoljni za potpuni preokret i pobjedničku feštu...

Apsolutno zasluženu!

"Prije samog početka je bilo sve skupa dosta stresno i svi smo jedva čekali početak i da utakmica krene. Naravno, nismo planirali da ćemo se toliko puta morati vraćati iz minusa, ali na kraju smo ipak uspjeli slaviti."

"Ova momčad je izuzetno karakterna i uvjeren sam kako će iz te momčadi biti sigurno par igrači koji će igrati nogomet na ozbiljnoj razini," posebno je naglasio trener Boris.

"Slijedi nam odmor, ali želimo i nastaviti dalje raditi. Ne želimo se zadovoljiti ovim uspjehom, želimo biti što bolji u nastavku njihovih mladih karijera..."

Okršaj s Rijekom ponudio je zaista gotovo sve što se može vidjeti na jednoj nogometnoj utakmici. Bilo je na tribini i puno navijača, pao je fantastičan pogodak iz 'slobodnjaka', tresla se i greda, domaći su si zabili efektan autogol, vidjeli smo i penal, ali na kraju i ono najvažnije, da se Gorica čak tri puta vraćala iz rezultatskog minusa te je na kraju čak i došla do preokreta.

"Bila je ovo utakmica u kojoj smo zaista mogli vidjeti sve! Na poluvremenu smo samo smirivali ekipu, jer smo vjerovali da se možemo vratiti, jer smo protiv ove iste Rijeke gubili na poluvremenu 2:0, a na kraju smo dobili 3:2. Nismo nigdje žurili, nismo nigdje srljali. Bili smo sigurni kako ćemo se upsjeti vratiti, prije ili kasnije..."

Najvažnije je da iz ove šampionske generacije što više igrača ostane i dalje u Gorici i da se kroz kadetski i juniorski uzrast profilira nekoliko pravih igrača i za prvu momčad turopoljskog prvoligaša!

"Ostaje ova ekipa na okupu, nitko ne odlazi, dečki su ovdje zadovoljni," uvjeravao nas je Trivunov u razgovoru neposredno nakon slavlja.

Vjerujemo da će tako zaista i biti, ali bit će potrebno još izuzetno puno rada s ovim izuzetno talentiranim mladićima!

Podijeli