Novosti Sport Događanja

[FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju!

31.12.2021. / Damir Žbulj

Sjajna mlada i talentirana velikogorička plivačica Matea Iveković briljirala je na nedavnom Prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u Rijeci.

Članica Zagrebačkog plivačkog kluba je srušila nekoliko osobnih rekorda te zaslužila brojne medalje!

Zlatna je bila u konkurenciji mlađih juniorki na 50 metara leđno i 50 metara leptir, uz jedno srebro i broncu među juniorkama i dvije bronce u konkurenciji starijih plivačica, seniorki i mlađih seniorki.



U štafeti na 4x100 mješovito bila je također srebrna, uz Niku Čulinu, Stelu Španiček i Miu Hren.

Osobnim rekordom na 100 metara leđno doplivala je do srebra, i u konkurenciji mlađih juniorki i juniorki, dok je među seniorkama i mlađim seniorkama bila brončana.



Juniorska štafeta na 4x100 slobodno u sastavu Matea Iveković, Tara Radić, Stela Španiček i Mia Hren bila je treća u seniorskoj konkurenciji.

Matea je bila srebrna i u konkurenciji mlađih juniorki na 100 metara mješovito.



Juniorke Matea Iveković, Stela Španiček, Eva Peić i Mia Hren bile su treće na 4x50 metara slobodno, dok su u seniorskoj konkurenciji Stela Španiček, Nika Čulina, Matea Iveković i Mia Hren odlično otplivale 4x50 mješovito te su zamalo priredile iznenađenje, nedostajalo im je samo par desetinki do zlata.

Maestralno i impresivno!

"Od svih ovih fantastičnih rezultata najviše je ponosna na svije seniorske medalje na 100 metara leđno i 50 metara leptir, gdje je bila brončana u seniorskoj konkurenciji puno starijih plivačica. Srušila je nekoliko osobnih rekorda, otplivala je nekoliko odličnih štafeta i jako smo ponosni na nju," istaknuo je njen tata Davor Iveković.



Uz nemjerljivu podršku roditelja, Matea ima i podršku svojih profesora u velikogoričkoj Ekonomskoj školi, koji našoj vrhunskoj sportašici, koliko god mogu, izlaze u susret i podupiru ju.

Matea je ove godine zaslužila i poziv u hrvatsku plivačku reprezentaciju, ali na posljednjem okupljanju u Puli u listopadu nažalost nije mogla sudjelovati zbog ozljede.

"Jako smo ponosni na nju, kako se nosi s obvezama u školi, gdje je stvarno odlična i kako sve to usklađuje s plivanjem, koji je velik dio njenog života," poručio je za kraj tata Davor.

Želimo da Matea, ali i sve ostale velikogoričke sportašice i sportaši nastave nizati uspjehe i u novoj 2022. godini. Želimo im puno zdravlja i vrhunskih rezultata!

Galerija slika

[FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju! [FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju! [FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju! [FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju! [FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju! [FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju! [FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju! [FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju! [FOTO] Reprezentativka Matea Iveković osobnim rekordima do novih zlatnih medalja: Jako smo ponosni na nju!

Podijeli