Novosti Sport Događanja

Dvorneković: Mogli smo utakmicu riješiti i prije mog ulaska u igru; Babec: Pokazali smo 'tko je gazda'!

22.08.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u potpunosti su nadigrali Slaven Belupo i zasluženo su osvojili nova tri boda, no, za slavljenički pogodak moralo se pričekati ulazak Matije Dvornekovića s klupe i njegovu fantastičnu realizaciju, na ubačaj Hrvoja Babeca.

"Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi, na angažmanu, na kvalitetnoj igri. Mislim da našem slavlju nema zamjerke. Pobjeda je minimalna, ali je po mojem mišljenju trebala biti i uvjerljivija. Tri boda su na kontu, nismo primili gol, zadovoljni smo..."

"Slaven Belupo je dobra, čvrsta momčad, s dobrom tranzicijom i to su i ovaj put u nekoliko momenata demonstrirali. No, mi smo se dobro spremili, momci su dali sve od sebe i nagrađeni su za dobru igru," istaknuo je nakon dvoboja trener turopoljskog prvoligaša Kruno Rendulić, koji se i osvrnuo na doprinos 'velikogoričkog ninje':

"Na Matiju se uvijek možemo osloniti, on može pokriti i nekoliko pozicija u momčadi. jako dobro trenira i radi, pozitivan je za cijelu svlačionicu, a u krajnjoj liniji i dobar je igrač i tu je da zabije gol kad ga stavim u igru."

Pohvale je zaslužila cijela momčad...

"Svi su odigrali dobro, svi su dali doprinos, od Babeca pa recimo Juniora, koji nije trenirao 15-ak dana i dao je sve od sebe. Ali cijela momčad je iznijela ovu utakmicu i dala doprinos pobjedi," dodao je Rendulić pa najavio idući dvoboj, kod Lokosa:

"Lokomotiva će biti izazovna, oni su ove sezone jako mlada momčad, poletna, agresivna i neće biti lako. Ali, naš cilj je isti, idemo se nadigravati i idemo pokušati uzeti sva tri boda."

Strateg Gorice u ovom je dvoboju mogao računati i na Juniora i na Kalika, čeka se povratak Steenvoordena pa Joeyja Suka.

 Bit će Goričani sve opasniji...

"Raduje nas što se neki igrači vraćaju, što je širi kadar to je konkurencija bolja i jedan drugog tjeraju na maksimalan angažman na treningu i očekujem kako će to rezultirati dobrim igrama i bodovima!"

TUROPOLJSKA NOGOMETNA VEČER

Dvorneković je, kao i obično, bio dobro raspoložen, ali i realan...

"Mislim da smo utakmicu mogli riješiti i prije mog gola i ulaska u igru. U prvom poluvremenu smo bili dominantni, stvorili smo puno prilika, dva puta pogodili i okvir gola..."

"Najgore je što često takve utakmice završavaju u koristi protivnika. Hvala Bogu, nije to ovaj put bilo tako. Praktički sam u prvom dodiru s loptom zabio gol, koji se pokazao presudnim i nitko sretniji od mene i ekipe što je tako ispalo i što smo osvojili nova tri boda," istaknuo je iskusni gorički ofenzivac, odličan igrač i 'dobri duh' svlačionice.

Pojasnio je kako je došlo do odlučujućeg pogotka...

"Odmah čim sam ušao u igru pozicionirao sam se iza njihovog lijevog beka i Babecu sam pokazao da mi ubaci. Vlatko je u skoku omeo njihovog stopera, lopta je prošla i u padu sam ju, nekim polu-volejom, smjestio pod prečku!"

"U neku ruku mi je 'žao', radi naših bivših igrača Čovića, Marine i našeg trenera Klafa, ali to je nogomet i tu nema emocija. Poslije utakmice smo se izgrlili i izljubili..."

Koprivničance s klupe vodi Kurilovčanin Dean Klafurić, a u sastavu je imao bivše igrače Gorice, Marija Marinu i Ivana Čovića. Rendulić je u početnu postavu stavio dva 'domaća dečka', Krizmanića i Šrolera...

Matija je ušao u 65. minuti i doslovno u prvom dodiru s loptom pogodio pod gredu...

"Ovo je bila turopoljska nogometna večer, drago mi je da se na terenu našlo toliko puno igrača i da je bio tu i trener iz našeg kraja i to je dokaz da ovdje ima kvalitete i treba samo raditi dalje i bit će toga još i više," poručio je za kraj Dvorneković.

Hrvoje Babec bio je također jedan od junaka, gospodario je sredinom terena i imao je nekoliko fantastičnih prigoda da zabije i nekom drugom klubu, osim Šibeniku. Nije bilo sreće, nedostajalo je malo više mirnoće i preciznosti...

POKAZALI 'TKO JE GAZDA'

Jednom mu je Čović fantastično obranio, jednom je otišlo malo pored gola, uzdrmao je i gredu, koja se možda 'još uvijek trese', sve to u prvom poluvremenu.

U nastavku je asistirao Dvornekoviću, a jedan gol mu je i poništen, nakon što ga je Stevanovski uposlio poslije izlaska lopte izvan terena.

"Zadovoljan sam sa svojom igrom, ali prvenstveno pobjedom ekipe. Od početka smo pokazali 'tko je gazda', zavladali smo terenom i nametnuli se svojom igrom. Imali smo puno šansi, kreirali smo dobre prilike, ali ih nažalost nismo iskoristili..."

"Što mi neiskusni nismo mogli, iskusan je napravio i zabio," priznao je s osmijehom na licu mladi hrvatski reprezentativac pa dodao:

"Prilike se moraju iskoristiti, nisam to uspio napraviti, ali sretan sam radi pobjede. Okrećemo se već idućoj utakmici i nadam se kako ćemo biti efikasniji..."

U prvih šest kola Gorica ima tri pobjede i tri poraza...

"Mislim da ipak možemo biti zadovoljni. Mogli smo izvući i više, ali mislim i da smo to nadoknadili s ovakvom igrom i da smo pokazali sve ono što radimo na treninzima te da polako usvajamo sve trenerove zahtjeve."

U idućem kolu Gorica gostuje u Kranjčevićevoj ulici...

"Lokomotiva stvarno dobro igra, ali se ne bojimo nikoga! Idemo u Kranjčevićevu s optimizmom, atmosfera je odlična i jedva čekamo iduću utakmicu."

Trener Farmaceuta, Velikogoričanin Dean Klafurić, bio je vidno razočaran partijom svojih igrača na Gradskom stadionu:

"Zaslužena pobjeda Gorice, u prvom poluvremenu su imali dvije prečke i još nekoliko dobrih prilika, dok mi 'nismo došli na utakmicu'. Igrali smo neagresivno, nekompaktno i jednostavno se tako ne može igrati nogomet, ako želiš pobijediti. U drugom poluvremenu smo bili bolji i malo je apsurdno da smo tada primili gol. No, Gorica je to zaslužila, a mi nismo bili dobri."

"Preuzimam odgovornost. Na treninzima radimo dobro, ali se to treba pokazati i na utakmicama. Ušli smo u neku krizu, u nekim susretima smo igrali na drugačiji način, protiv jačih protivnika i to smo dobro odradili i stvorili bodovnu zalihu, neočekivano. Moramo biti bolji protiv izravnih konkurenata," naglasio je Klaf.

Gorica je trenutno na petoj poziciji s devet bodova, ali Rijeka ima sedam i dvije utakmice manje. u nedjelju igra doma protiv Šibenika.

Koprivničanci su ostali na pet bodova u prvih šest kola, a u idućem im u goste stiže 'fenjeraš Hrvatski dragovoljac, koji ove sezone još nije uzeo niti jedan bod.

 

Podijeli