Novosti Sport Događanja

Velikogorički Ninja: Dvorneković ušao s klupe i u prvom dodiru s loptom 'sredio' Klafurića i njegove Farmaceute

21.08.2021. / Damir Žbulj

Okršaji Gorice i Slaven Belupa gotovo su uvijek bili izjednačene i borbeni, a tako je bilo i u šestom kolu HT Prve lige, kad su Koprivničanci, predvođeni velikogoričkim trenerom Deanom Klafurićem, gostovali na Gradskom stadionu.

Trenutak odluke dogodio se u 65. minuti, Dvorneković je tek ušao s klupe i u prvom dodiru s loptom pod gredu zakucao Babecovo ubacivanje u suparnički kazneni prostor...

 

Strateg Goričana Krunoslav Rendulić poprilično je izmijenio i sustav i početnu postavu u odnosu na poraz od Dinama u prethodnom kolu, a najvažniji 'dobitak' u odnosu na prošle utakmice bio je povratak Juniora Martinssona i potpuni oporavak Hrvoja Babeca, koji su učvrstili veznu liniju i od kojih su praktički kretale sve akcije domaće momčadi.

Raspoloženi i rastrčani su bili i Mitrović i Šroler pa i nije čudno da je Gorica dominirala cijelim prvim poluvremenom. Gosti u prvih 45 minuta nisu imali niti jedan udarac prema Baniću, nisu bili niti blizu neke prave prilike, ali zato je svako malo bilo opasno pred njihovim vratima.

Prvo je Babec sjajno pucao u 19. minuti na dodavanje Lovrića, ali je majstorski to 'iščupao' Ivan Čović, bivši vratar turopoljskog prvoligaša.

Probao je ubrzo i Lovrić svoj udarac, ali od bloka to odlazi u korner, a onda je Babec pokušao iz ,malo veće udaljenosti, lopta je otišla malo pored gola Slaven Belupa.

Čović se iskazao i kod jednog ubačaja Šrolera, kojeg je 'izvadio' ispod grede, a onda je domaći velikogorički dečko nekoliko minuta kasnije sjajno 'poklopio' jednu odbijenu loptu, ali je opet čuvar mreže Farmaceuta sjajno odradio svoj posao.

Kod udarca Babeca u 35. minuti nije mogao ništa, ali je lopta uzdrmala gredu i odbila se tik ispred gol linije.

Baš kao niti u samom finišu prvog dijela, kad je Lovrić, na gotovo identičan način poput Babeca i u gotovo identično mjesto, pogodio u prečku!

Gosti su tek u sudačkoj nadoknadi prvog dijela probali ugroziti Banića, lai je slobodan udarac u izglednoj poziciji završio u bloku.

Klafurić je izgleda dobro očitao lekciju svojim nogometašima na poluvremenu, jer je Belupo bio opasniji, od udarca Glavčića iznad gola pa do velike pogreške Banića, koji je jednim dobrim istrčavanjem prvo spriječio gostujuću kontru, ali nakon toga neshvatljivo loptu predao protivniku. Ponovno je u prvom planu Glavčić, lob je bio precizan, ali nije bio dovoljno snažan udarac i Banić je na kraju, na samoj gol-liniji, ispravio svoju pogrešku i gosti su od svega dobili tek korner.

Slaven Belupo je blizu vodstva bio i pola sata prije kraja, opet je Glavčić u glavnoj ulozi, ali njegov slobodnjak pogađa okvir gola!

Gorica je mogla žaliti za prilikom Mitrovića, koji je nakon Lovrićevog kornera glavom pucao tek malo pored gola.

Ključni trenutak dogodio se u 65. minuti, kad je Rendulić na teren poslao Stojanovskog, oporavljenika Kalika i Dvornekovića, a iskusni gorički ofenzivac je u prvom dodiru s loptom pretvorio u pobjednički pogodak. Ubacio je sjajni Hrvoje Babec, lopta je preletjela posljednju liniji gostujuće obrane, Ninja je utrčao na pravo mjesto i majstorski poentirao!

Babec je 15-ak minuta prije kraja i zabio Čoviću, ali je ipak pogodak poništen jer je Stojanovski povratnu loptu uputio nakon što je ona izašla iz igre.

U završnici dvoboja gosti su pokušali stihijski doći do izjednačenja, imali su nekoliko opasnih situacija, ali svi udarci su bili nedovoljno opasni za Banića.

Sve u svemu, apsolutno zaslužena pobjeda Gorice, treća ove sezone i Rendulić sada mirno može pripremati ekipu za iduće kolo i gostovanje kod Lokomotive.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli