Novosti Sport Događanja

Damir Martin izborio Olimpijske igre: Veliko hvala supruzi i cijeloj obitelji!

01.09.2019. / Damir Žbulj

Rođeni Vukovarac, a od nedavno i naš sugrađanin,višestruki svjetski i europski prvak te dvostruki srebrni olimpijac Damir Martin, osigurao je na veslačkom Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linzu mjesto na Olimpijskim igrama iduće godine.

Damir nije uspio ući u borbu za svjetske medalje, ali je u dramatičnoj završnici B finala osvojio drugo mjesto, što mu je bilo dovoljno da Velikoj Gorici osigura mjesto u Tokiju.

Na prošlim Olimpijskim igrama u brazilskom Rio de Janeiru Martin je u spektakularnoj utrci ostao bez zlata za samo nekoliko tisućinki, iza Novozelanđanina Drysdalea.

"Bila je 'gadna' utrka. Stvarno sam odlično krenuo, izvrsno odradio sredinu staze, ali sam se u završnici borio izvući zadnje atome snage. Očito ne mogu ništa ostvariti na laki način, nego sve mora ići težim putem. Bilo je bitno ući među prva tri, osigurati vizu za Tokio. Polufinale nisam baš dobro veslao i sada sam pokušao pokazati što sam radio cijele godine i za što sam trenirao."

"Bilo je jako teško, ali sam na kraju zadovoljan i presretan!"

"Mogu sada mirno nastaviti trenirati i pripremati se za Olimpijske igre. Veliko hvala mojoj supruzi i cijeloj obitelji koji su uz mene i s kojima se stalno borim protiv svih," poručio je za kraj.

Damšo je na Silvestrovo prošle godine oženio dugogodišnju djevojku, Velikogoričanku Ivanu Cvetnić, pa je tako u našem gradu pronašao novi dom. Ivana je profesorica tjelesnog u Osnovnoj školi Nikole Hribara i trenerica u svom Aerobic klubu Fit.

 

 

Podijeli